06. sep 2023.

Žeksova „elita“

U subotu uveče počelo je emitovanje, sedme po redu, sezone rijaliti programa „Zadruga“ na televiziji Pink, pompezno nazvane „Elita“.

Podsećanja radi, u maju je vlasnik „ružičaste tv“ Željko Mitrović saopštio da se rijaliti „Zadruga“, čiji kritičari smatraju da je sadržaj programa nasilan, ukida. Kasnije je revidirao svoju odluku, obelodanivši da će u septembru početi nova sezona, i kazavši da nikada nije rekao da će „Zadruga“ biti ukinuta nego samo privremeno „prekinuta“. Istine radi, na svom Tviter nalogu Mitrović je eksplicitno napisao da se Zadruga „ukida“ a ne „prekida“, te se sa pravom može konstatovati da je obmanuo javnost.

Najveći broj učesnika „Zadruge 7“ čine oni koji po prvi put ulaze u taj „format“ i o njima se ne zna mnogo. Sa druge strane, novi-stari učesnici „Zadruge“ ne samo da ne pripadaju bilo kakvoj „eliti“ već ne zaslužuju ni da se pojave u televizijskom zabavno-humorističkom programu.

Jedan od njih je i turbo-folk pevač Miroslav Pržulj – Lepi Mića, koji je devedesetih izvodio šovinističke numere poput pesme „Dražin barjak“ , čovek od poverenja produkcije rijalitija koji „šou“ usmerava u željenom pravcu. Drugim rečima, onaj koji podstiče svađe, spletke, ogovaranja i bahato ponašanje. Poznat je po sočnim psovkama i organizovanju verbalnih hajki na takmičare koji mu nisu po volji. Svojevremeno je u emisiji „Narod pita“ u kojoj se analizira protekla sezona „Zadruge“, skinuo dežemper i ostao go do pojasa u programu uživo u narednih nekoliko minuta. Pržulj takođe bestidno vređa gledaoce koji se uključe u program ne birajući reči. Umesto da mu zbog toga bude zabranjen pristup televiziji Lepi Mića biva nagrađen učešćem u novoj sezoni “Zadruge” i još nazvan “elitom”.

Drugi redovni učesnik poznat po psovkama i nadobudnom ponašanju u rijalitiju je novinar Marko Đedović. Tokom protesta opozicije ispred Pinka, održanog 1.jula, Đedović se nalazio na terasi zdanja te TV stanice na Dedinju, i tom prilikom se ironično smejao okupljenim građanima i provokativno ih “pozdravljao” mahanjem rukom.

U lažnom “elitnom odredu” je i, takođe dugogodišnja učesnica, Jovana Tomić – Matora poznata po verbalnim ali i fizičkim nasrtajima na svoje partnerke u rijalitiju. Svojevremeno se jednoj od njih obratila sledećim rečima “ sve moje devojke sam tukla do sada, to što tebe neću ne znači da ne mogu…”. Umesto da kao dokazana nasilnica, zbog incidenata, bude sklonjena iz programa i ona je dobila poziv da se nađe među “elitom” u novoj sezoni.

Žeks se odlučio i na „elitna pojačanja“ iz ukinutog rijalitija „Parovi“, sa konkurentske Hepi televizije. Tako će se, između ostalih, u novoj sezoni „Zadruge“ naći bivši političar Aleksandar Požgaj, za koga su mediji pisali da je smenjen sa funkcije jer je svom imenu na društvnim mrežama dodao reč „konsiljere“ kao i da je privođen zbog navodnog posedovanja droge. Tu je i bivša robijašica Teodora Radojičić koja se u „Parovima“ nije libila da fizički nasrće na druge učesnike.

Nije isključeno da će još neko problematičan naknadno ući u „elitnu“ Zadrugu a ono što je definitivno izvesno je to da će i ova sezona neizostavno obilovati nasiljem, prostaklukom, nemoralom i bedastoćom.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend