15. jul 2019.

Žeželj ne uređuje Kurir, izveštavamo uvek istinito

Danas je u tekstovima ”Prljavi medijski poslovi Vesića i vlasnika Kurira” i “Milioni tabloidima i firmama povezanim sa naprednjacima”, objavio neistinite informacije o kompaniji Adria Media Group d.o.o., njenom direktoru Igoru Žeželju i medijima Kurir i Adriamedia TV, koje škode našem poslovnom ugledu.

Tekst sadrži netačne i zlonamerne tvrdnje i zaključke.

Nije tačna informacija da Kurir obavlja prljave medijske poslove za ime i u račun Vesić Gorana. Medij Kurir je u svojoj uređivačkoj politici nezavisan i nije podložan nikakvim uticajima trećih lica i/ili političkih stranaka, pa ni uticaju Vesić Gorana, kako se netačno tvrdi u mediju Danas.

Medij Kurir objavljuje informacije, ideje i mišljenja o pojavama, događajima i ličnostima o kojima javnost ima opravdan interes da zna u sladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i važećim pravilima novinarske profesije.

Menadžment izdavača medija Kurir, odnosno direktor AMG Igor Žeželj, ne uređuje medij Kurir niti uopšte ima tu mogućnost.

AMG, Adria Media Magazin i Adriamedia TV su dobili sredstva za realizaciju podržanih projekata na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, na teritoriji Grada Beograda na osnovu rešenja o raspodeli sredstava broj XIV-01401-10/2019 od 04.07.2019 godine.

Predmetno rešenje je doneto po sprovedenom upravnom postupku. Prema tome, netačna je informacija da su AMG, Adra media magazin i Adria media TV bilo kakva sredstva dobila po bilo kom drugom osnovu, a pogotovu je netačna i maliciozna tvrdnja da su novčana sredstva dobijena zbog podrške režimu SNS.

Istina je da je kompanija Adria Media Group d.o.o., koja zapošljava nekoliko stotina ljudi i koja je lider u oblasti proizvodnje i izdavaštva štampanih i internet medija.

“Kurir: najuticajnije dnevne novine Balkana”, je regionalno prepoznatljiv, cenjen i čuven srpski medijski brend, koji je poverenje građana zaradio zato što je uvek istinito i nezavisno izveštavao o događajima od interesa za javnost.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend