25. dec 2014.

Čika Aca intergalaktički heroj i leteći televizori

4170745005_d212ff3819_zU prvoj epizodi: Mali Žmurić objašnjava Deda Mrazu zašto je tata rekao dedi da je čika Aca lud kao deset baba Žmurićki

Dragi Deda Mraze,

Moj tata je ove godine razbio šest televizora. Deda kaže da tata nije normalan. Tata kaže da deda nije normalan jer glasa za jednog čiku, za koga tata takođe kaže da nije normalan, a zbog koga je tata razbio svih šest televizora. Mama kaže da ni tata ni deda nisu normalni.

Prvi televizor tata je razbio kada se dedi pokvario slušni aparat. Moj deda obožava da gleda vesti iz zemlje. U našoj zemlji vesti iz zemlje sastavljene su od mnogo vesti o tome šta je čika Aca danas radio. Čika Aca je dobar čovek i voli decu. To kaže deda. Tata kaže da čika Aca nije dobar čovek i ne voli decu. Ja mislim da čika Aca ipak voli decu.

Tog dana kada se dedi pokvario slušni aparat, čika Aca je spasao jedno malo dete kada je padao sneg. Deda kaže da je čika Aca intergalaktički heroj. Tata kaže da čika Aca nije intergalaktički heroj i spasava decu samo kad snima televizija.

Deda je tog dana kada mu se pokvario slušni aparat gledao sve vesti, na kojima se video čika Aca kako trči kroz sneg, pa onda pada kroz sneg, pa onda opet trči kroz sneg, sa jednim klinjom u naručju, da bi na kraju tog klinju predao čika pilotu jednog velikog helikoptera. Helikopter izgleda ko svemirski brod, pa ja ipak verujem dedi da je čika Aca intergalaktički heroj.

Kako deda ništa ne čuje kad mu ne radi aparat, pojačao je televizor do one poslednje crtice na kojoj piše “volume”. Tata mu je onda rekao da utiša televizor. Deda ništa nije čuo tatu. Onda je tata sam utišao televizor i opsovao čika Acu. Onda je deda pojačao televizor i opsovao tatu. Onda je tata opsovao i dedu i čika Acu. Onda je mama uzela mene u naručje i odnela me u sobu. I moja mama je intergalaktički heroj. Onda su tata i deda pola sata pojačavali i utišavali televizor. Na kraju je tata uzeo televizor, izašao na terasu i bacio ga preko ograde. Onda je deda rekao da je tata luđi od baba Žmurićke, jer je ta baba Žmurićka, kako je rekao deda, bila jedini ludak u našoj familiji. Pre tate. Tata je onda rekao dedi da je čika Aca lud ko deset baba Žmurićki. Mi se, inače, prezivamo Žmurić.

Onda je tata sam utišao televizor i opsovao čika Acu. Onda je deda pojačao televizor i opsovao tatu. Onda je tata opsovao i dedu i čika Acu. Onda je mama uzela mene u naručje i odnela me u sobu

Drugi put je tata razbio televizor kada je deda gledao čika Acu kako nešto priča, a levo gore na ekranu je pisalo: “uživo”. Na svim kanalima koje je deda okretao bio je čika Aca i pisalo je: “uživo”. Tata je rekao da to nema ni u nekoj Severnoj Kareji. Tata kaže da ni u toj tamo Kareji tri televizije ne prenose sve konferencije za štampu nekog njihovog čika Ace koji liči na Pepu Prase.

Deda kaže da tata lupa gluposti, jer čika Aca nikad ne spava, ceo dan radi i brine o budućnosti naše dece. Kad god pomene budućnost naše dece, deda me pomiluje po glavi. Kad god deda pomene da čika Aca nikad ne spava, ceo dan radi i brine o budućnosti naše dece, tata uzme televizor, izađe na terasu i baci ga preko ograde.

Treći put je tata razbio televizor kada je deda gledao jednu emisiju koja se zove “Teška reč”. Tu emisiju vodi jedan čika koji čika Acu voli više nego deda. Taj čika uređuje jedan Politikin zabavnik koji se zove Informer. Deda svaki dan kupuje taj Politikin zabavnik koji se zove Informer i naglas mi čita najnovije vesti. Normalno, kad tata nije tu, jer tata uvek uzme taj Politikin zabavnik koji se zove Informer, iscepa ga i baci u kantu.

Deda mi je čitao u tom zabavniku da čika Acu svi hoće da smene, jer čika Aca voli da hapsi neke bezobrazne čike koje lažu i kradu. Taj Politikin zabavnik uvek prvi zna kog će čiku da uhapse. Tata kaže da je šteta što taj Politikin zabavnik ne štampaju u rolnama.

Kad deda nedeljom uveče gleda tu emisiju “Teška reč”, u kojoj uvek gostuje ili čika Aca ili čike zaljubljene u čika Acu, tata traži da deda prebaci na B92, jer tamo emisiju ima jedna teta Olja. Deda ne da tati daljinski upravljač, pa je tata jednom uzeo televizor, izašao na terasu i bacio ga preko ograde.

Tata i deda su samo jednom zajedno gledali tu emisiju koju vodi teta Olja. Kada je gostovao čika Aca. Ta emisija se zove “Utisak nedelje”, ali je tada išla utorkom, jer deda kaže da samo čika Aca i Čak Noris mogu “Utisak nedelje” da pomere za utorak. Tata i deda su zajedno gledali tu emisiju dok čika Aca nije počeo da zamuckuje, jer ga je teta Olja stalno nešto pitala, pitala, pitala, a čika Aca, kaže tata, ne voli da ga mnogo pitaju. Deda je rekao da je teta Olja mnogo bezobrazna, da je veštica i da njen tata koji piše pesme treba da se srami kako je vaspitao ćerku. Tata je rekao da je teta Olja kraljica. Ja sam pitao mamu da li stvarno postoje veštice. Mama je rekla da to deda samo tako kaže. Ja sam pitao mamu i da li je teta Olja stvarno neka kraljica. Mama je rekla da to tata samo tako kaže.

Posle te emisije, kako je rekao tata, čika Aca nije više hteo da ide kod teta Olje, pa je teta Olja kada je počela škola, nestala sa televizora. Tata je onda uzeo televizor, izašao na terasu i bacio ga preko ograde.

Deda kaže da tata lupa gluposti, jer čika Aca nikad ne spava, ceo dan radi i brine o budućnosti naše dece

Tata je ponedeljkom uveče voleo da gleda čika Sarapu. To je jedan čika što nosi kravatu i uvek je veseo, ko tata na svadbi. Deda kaže da se ta emisija zove “Sarapin promil”, a tata kaže da se ta emisija zove “Sarapin problem”.

Kad je počela škola, tata više nije gledao tu emisiju, nego je jedno veče išao ispred jednog solitera što ga zovu Beograđanka da pita zašto nema čika Sarape. Tata se vratio kući srećan jer je napravio selfi sa čika Sarapom. Ali je tata bio i malo ljut jer su mu tamo rekli da čika Sarapa neće više biti tamo ponedeljkom uveče, pošto ima neka emisija koja se zove “Beograd na vodi”. U toj emisiji stalno gostuje neki čika Mali, koji nije uopšte mali ko ja, nego se tako preziva. Ja sam rekao mami da bih voleo da se mi prezivamo Veliki. Taj čika Mali u toj emisiji priča kako će da izgradi neku kulu na nekoj reci. Na toj televiziji čika Mali se pojavljuje u svakoj emisiji u kojoj se ne pojavljuje čika Aca. Zato je tata jednog dana uzeo televizor, izašao na terasu i bacio ga preko ograde.

Tata se selfijem sa čika Sarapom hvalio pred komšijom Žikom sve dok jednog dana čika Sarapa nije rekao da prelazi na jednu televiziju koju tata ne gleda zbog visokog pritiska. Tata pije neke bombone koje se zovu enalapril. Čika doktor mu je rekao da smanji masno, ljuto, slano i gledanje televizije.

To je ona televizija što je voli deda, ali ne može više da je gleda jer je tata, kada je čika Sarapa prešao tamo, uzeo televizor, izašao na terasu i bacio ga preko ograde. Posle toga tata više nije kupovao nov televizor, jer kaže da na televiziji nema šta više da se gleda. Deda kaže da tata nije normalan. Tata kaže da deda nije normalan.

Tata gleda samo nekog čika Kesića preko Jutjuba i uvek na Tviteru napiše: “Kesiću care”. Tata kaže da je Tviter jedina slobodna televizija u Srbiji.

Mama kaže da Tviter uopšte nije televizija. Tata je ljut na neku teta Cenzuru. Deda kaže da veštice postoje, ali teta Cenzura ne postoji. Tata kaže da sem teta Cenzure postoji i teta Autocenzura, ali deda kaže da je tata bolji pisac od Braće Grim, jer izmišlja zle tete.

Tata u poslednje vreme sve manje jede jer se boji da otvori frižider. Tata kaže da će čika Aca uskoro početi da iskače iz frižidera, pa se i ja malo plašim. Mama kaže da to tata samo tako priča. Ja se bojim da tata ne uzme i frižider, izađe na terasu i baci ga preko ograde.

Dragi Deda Mraze, voleo bih da mom tati za Novu godinu doneseš teta Olju i čika Sarapu, ali onog čika Sarapu iz onog solitera. Ne onog čika Sarapu sa one televizije zbog koje tata pije bombone enalapril. Voleo bih da kažeš čika Aci da ne bude ceo dan na televizoru, jer će se onda tata i deda manje svađati.

Ja najviše volim mamu, ali mnogo volim i tatu i dedu. Ako možeš, molim te, odnesi teta Cenzuru i teta Autocenzuru, a meni za Novu godinu donesi jedan televizor. Napisao bih ti još neke stvari o čika Aci, ali mi je deda rekao da nije lepo tako pisati o čika Aci. Tata kaže da je to teta Cenzura, a deda i dalje tvrdi da nema teta Cenzure, nego su to izmislili da bi plašili malu decu.

Foto: Funky64

7 komentara za: “Čika Aca intergalaktički heroj i leteći televizori

  1. Anita

    Svaka cast!

    26. дец 2014. at 05:35
  2. Ilija

    Viktor Ivancic – Biljeznica Robija K

    26. дец 2014. at 13:07
  3. bilo bi smesnije da je manje istinito 🙂 ovako je malo zastrasujuce. Ali odlican tekst.

    26. дец 2014. at 14:27
  4. R.Kostic

    Mnogo mi se dopalo, ali plasim se da i meni ne izadje cika Aca iz frizidera posto stalno izlazi iz televizora sa svih kanala, iz novina i sa Interneta. Dobro je sto se nije pojavio u ponoc da nam cestita Novu Godinu, morao je da spava posto radi 20 casova dnevno!!!

    05. јан 2015. at 21:45
  5. Ovo je predlog za Seriju „Bolji život“ ili „Srećni ljudi“

    06. јан 2015. at 00:36
  6. Bata

    Cika Aca je supermen…vara 7.000.000 ljudi i nikom nista…kao veruju mu da ce biti boljitka…a on nikada nista nije radio i ne radom je dosao na vlast. I cika Aci je super…a narod ko sisa…Pa ko je ovde normalan ko lud a ko zbunjen…

    10. јан 2015. at 07:24
  7. Cika Aca nas tiho i puzeci uvodi u DIKTATURU ,a onda ce cika komunalni policajci i cike narodni mlicajci da nam objasne sa PENDRECIMA kako cika ACA je bolestan kao cika HItler i da ce prvo da u koncetracioni logor posalje sve cike kojima se ne svidja kako cika ACA mrzi Sirizu ,tetu koju vole sve cike i tete iz nase zemlje narocito leti kad vode malu decu na more jer je jeftinije nego kod cika u BUDVU koji isto vole da cika ACA tera na njihovo more i da sa paradajzom i dedom mala deca se kupaju.

    31. јан 2015. at 17:28

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend