13. feb 2021.

Brakus: Radio „u čabru“, pesmu Goblina „Ti si taj“ ne možete nigde da čujete

Radijski voditelj Igor Brakus smatra da je radio u Srbiji danas "u čabru" i da ono što je radio bio nekada, više ne postoji.

Brakus kaže da je radio živ, revolucionaran i da treba da kritikuje, ali da u Srbiji nemamo stanicu na kojoj može da se kaže šta se misli ili autore koji će da izraze stav.

„Stanice su formatirane, navešću jedan primer, pesma Goblina „Ti si taj“, sa sjajnim tekstom, mislim da sem na nekim stanicama na kojim može da prođe, pesma sa ovakvim tekstom ne može da se emituje, to je strašno i poraz radija kod nas. Radio kakav je nekad bio i predstavljao nešto značajno više ne postoji“, smatra Brakus.

On se pita na koji radio ili televiziju s nacionalnom frekvencijom može da se ode, razgovara i da se slobodno čuje mišljenje.

„Televizije su u rukama režima. Nije bolje ni na radijima sa nacionalnom frekvencijom, na radijima se ne potencira politika već suprotno, ide se da se uguši razgovor o svemu što nije temperatura, kakvo je vreme i da se pušta neka muzika, 200 pesama se vrti u krug, to je izbegavanje suočavanja s onim kako živimo“, kaže.

Kompletan tekst pročitajte na sajtu N1.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend