11. jan 2023.

“Danilo je, jadan, kolateralna šteta”: Premijerka Brnabić optužila Danas i druge “tajkunske medije” za fašizam

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je jutros na natpise „tajkunskih medija“ o sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću, optuživši medije za fašizam.

foto: Printscreen/RTV PINK

Ana Brnabić je rekla da je Aleksandar Vučić odmah reagovao na navode da je Danilo Vučić bio u državnoj delegaciji na proslavi Dana RS, ali da to nije sprećilo tajkunske medije da nastave sa brutalnim lažima.

– Aleksandar Vućić je rekao da Danilo nije bio tamo u državnoj delegaciji i daje tamo bio samoinicijativno. Kao što ste rekli ovo nije prvi put da je tamo bio. Tu se pokazuju dve brztalne laži – prva da je Danilo bio član delegacije, pokazali smo da je brutalna laž. I šta se onda desilo? Onda su svi tajkunski mediji, ja nekad prikažem neki primer, ali i Danas i N1 i Nova S dolaze iz iste kuhinje, a plaćeni su da napadaju Aleksandra Vučića, rekli šta će Danilo uopšte tamo, navela je Brnabić.

Ocenila je da u ovim medijima se ne može čuti nijedna lep reč o Vučiću, već ga napadaju „i levi i desni“, a sve se svodi na to da je predednik Srbije uvek najgori.

– Najgori i kada Srbi na Kosovu postave barikade, pa je onda ratni huškač i kada Srbi uklone barikade jer je popustljiv. A naš pluralizam se svodi na to da ćemo da ga udaramo i sa leve i sa desne svaki dan. A kako se najgore udara, tako što udarate na njegovu decu i na njegovog sin Danila.

Brnabić je i pokazala dva teksta sa portala Danasa.

Ona je pokazala tekst sa izjavom lidera Građanske inicijative „Srpski opstanak“ Aleksandra Arsenijevića – „Vučić nosilac politike iseljavanja Srba sa Kosova i Metohije„, i drugi o tome kako svetski mediji izveštavaju o odluci da Srbija podigne borbenu gotovost – „Srbija zvecka oružjem i preti silom„.

– Tajkunskom Danasu je to i danas glavna tema. Kada su demantovane obe stvari onda su rekli sve i da nije član delegacije šta će on tamo. Mi treba da zabranimo da Danilu napusti zemlju? Mi kao Vlada Republike Srbije onda treba da mu zabranimo da napusti zemlju jer je sin predsednika Srbije, kaže ona.

Rekla je da ovo što se radi sa Danilom predstavlja „čak i za njihove (medija, prim. nov) udarce ispod pojasa i divljanje“.

Govoreći o tekstu „Danilo Vučić u kolima pod rotacijom i u pratnji „Kobri“ stigao na utakmicu u Požegi“ rekla je da se to nije desilo nego je to informacija „Inicijative za Požegu“, pa je to, ocenuje, kao po komandi pušteno u svim „tajkunskim medijima“.

Ona je pokazala i tekst KRIK-a, koji je pisao da je Danilo Vučić u kafiću sa Aleksandrom Vidojevićem Acom Rošavim, kada je novinarki KRIK-a oduzet telefon, i ocenila da ispada da porodica Aleksandra Vučića ne treba postoji,

– To je brutalni fašizam s njihove strane. Ti napadi su samo bezobzirniji. To prestati neće. Ali ja sam juče rekli gospodo koja dopuštate ovo, radite ovo milion puta mi ćemo milion puta odgovoriti jer time ne čuvamo samo Danila i čiutavu porodicu Vučić nego se borimo za normalnu i pristojnu Srbiju u kojoj nije civilizovano da ovako gonite jednog mladog čoveka samo zato što mu je otac predsednik Srbije, kaže Brnabić.

Danilo je „jadan tu samo kolateralna šteta i bezgranično mi ga je žao jer je do te mere divan, vaspitan i požrtvovan mladić“ i svako ko ga zna – zna da ti natpisi, kaže, nemaju veze sa istinom, rekla je Brnabić.

Ambasada Srbije u BiH je najavila dolazak Vučića jer je štićeno lice, a u mnogo čemu je, kaže, štićeno lice zato što su ga „tajkunski mediji“ povezivali sa oba kriminalna klana i crtali mu metu na čelu, tvrdi premijerka.

– Šta god da se desi Danilo je kriv i kada smo najavili da dolazi kao štićeno lice rekli su da je to dokaz da je deo delegacije, navela je.

Rekla je da joj je na prvom mestu borba za normalnu Srbiju i odbranu Danila Vučića, kaže, vidi kao deo svog posla i Vučićeve porodice koja je „šikanirana“ od strane „medijske mašinerije koja je mnogo jaka“.

Takvi natpisi „razaraju kao roditelja“ Aleksandra Vučića, a to je cilj napada zbog kojih je Vučić, ocenjuje Brnabić, posedeo.

– Oni sada od Danila prave žrtvu svog oca. To je dalje kopanje rupe sramota. Radomir Lazović, poslanik Ne davimo Beograd, to je onaj „beba“ – „ti lutaš bebo“. On kaže da Aleksandar Vučić banalno zloupotrebljava svoju porodicu. Imate današnju naslovnu stranu „Državno dete koje vlast zloupotrebljava“. Sada ispada da mi zloupotrebljavamo Danila. Ali na čast njima, rekla je Brnabić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend