09. mar 2023.

Premijerka u ulozi ličnog PR-a predsednika Aleksandra Vučića

Da smo neka uređena država, pa da premijer ima malo slobodnog vremena, bilo bi čak i simpatično da na Tviteru lista dnevnu štampu i komentariše je sa pratiocima.

Snimak ekrana, TV Pink

Međutim, daleko smo mi od uređene države, problemi se svakodnevno gomilaju, a uprkos tome premijerka Ana Brnabić ima slobodnog vremena na pretek pa redovno komentariše štampu. I to ne bilo koju već “tajkunsku”, preciznije “Šolakovu”.

S obzirom da se ne bavi svojim poslom, preuzela je ulogu ličnog pi-ara predsednika Aleksandra Vučića, pa ga s vremena na vreme “brani” od napada “tajkunskih” i zlih medija. Tako je juče mahala naslovnicom Danasa, ukazujući na tekst u kom se bavimo građenjem kulta ličnosti predsednika od strane njegovih stranačkih kolega, optužujući nas da upravo mi gradimo kult ličnosti Vučića.

„Ako pogledate naslovne strane, videćete da se niko drugi nije setio Aleksandra Vučića i njegovog rođendana. Nema ga ni na jednoj naslovnoj strani. Ima ga samo u njihovim medjima i da nema njih svi bi odabno zaboravili na to, a posebno Aleksandar Vučić koji je svoj rođendan proslavio u Kataru, radno, boreći se za investicije. Da nema njih ne bi bilo kulta ličnosti Aleksandra Vučića. Hvala vam na tome. Bravo. Svaka čast“, napisala je premijerka.

Brnabić, očigledno, ne zna šta znači kult ličnosti i kako se on gradi. To je pre svega idealizacija određene osobe, obožavanje, zaslepljenost njegovim navodnim vrlinama i verovanje da nema mana. Teško da list Danas tako vidi predsednika Srbije. Tako ga vidi naprednjačka klika, o čemu smo se osvrnuli u tekstu “Bilbordi, bakljade i poltronski tekstovi o Vučiću: Kako naprednjaci preko rođendana grade kult ličnosti vođe?”, koji je premijerka komentarisala.

Da je pročitala tekst, uvidela bi da smo mi upravo kritikovali građenje kulta ličnosti, smatrajući da je to neprimereno i da čak asocira na pojedine diktature koje se zasnivaju na obožavanju “vođe”.

Upravo su naprednjaci, iz iskrenog obožavanja lika i dela predsednika, ili pak iz želje da mu se dodvore, obeležavali njegov 53. rođendan, radosno, kao što vernici slave rođenje Hristovo. Zakupljeni su bilbordi, širili se transparenti, po društvenim mrežama kružile su emotivne poruke uz rođendanske čestitke, bilo je i žurki po pijacama, ali i bakljade.

I nije tačno da se tabloidi nisu bavi predsednikovim rođendanom. Samo to nisu činili na kritički način, poput Danasa, već sa oduševljenjem.

Posebno bakljadom koju je za jubilarni 53. rođendan svom ocu priredio sin Danilo.

Uz 200 baklji usred Beograda, po svemu sudeći nezakonito.

Umesto što nam pričaju bajke o fenomenalnom životu u bezbrižnoj Srbiji, gde samo valja obeležiti vladarev rođendan, predstavnicima vlasti bi bolje bilo da se bave svojim poslom, za koji ih plaćamo.

I da prestanu već jednom da etiketiraju novinare i medije koji im ne idu uz dlaku, već profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend