31. mar 2023.

Ivana Stevanović iz Fondacije Slavko Ćuruvija: Očekujemo da zaista stavimo tačku na taj slučaj, 24 godine posle ubistva (VIDEO)

Rukovodioci služba bezbednosti Srbije, Radomir Marković, Milan Radonjić i Ratko Romić izjavili su pred sudom da nisu krivi za ubistvo vlasnika listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin", novinara Slavka Ćuruvije. Tužilac je u svojim završnim rečima ranije od sudskog veća tražio maksimalne kazne zatvora, što je po četrdeset godina za trojicu pomenutih i za bivšeg pripadnika SAJ-a i rezervnog pripadnika službe Miroslava Kuraka koji je u bekstvu. Sada se čeka poslednja odluka Apelacionog suda koja će i biti pravosnažna.

Snimak ekrana, Nova S

O ovom procesu koji traje osam godina u Dnevniku na TV Nova je govorila Ivana Stevanović iz Fondacije „Slavko Ćuruvija“. Ona je pokušala da objasni da li je ovom presudom, koja se čeka, biti konačno stavljena tačka na ovaj sudski proces.

– Postoje vanredni pravni lekovi koju okriveljni, odnosno ako budu osuđeni, mogu da iskoriste, ali je činjenica da oni ne odlažu izvršenje kazne i ukoliko se dogodi osuđujuća presuda, onako kako je Tužilaštvo i tražilo, onda zaista možemoda očekujemo da se okrivljeni za ubistvo konačno nađu u zatvoru i da zaista stavimo tačku na taj slučaj 24 godine posle ubistva – keža Stevanović koja očekuje da se u narednim mesecima cela ova priča završi i da se napokon dođe do konačne istine o ubistvu Slavka Ćuruvije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend