17. dec 2018.

Matić: Mnogi se boje presude za ubistvo Ćuruvije

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da su on, LJiljana Smajlović i Komisija locirani kao neko ko predstavlja prepreku da se namera o oslobađanju optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije sprovede do kraja.

Veran Matić (foto: FoNet / Božidar Petrović)

Matić je za današnje izdanje „Blica“, prenosi agencija Beta, rekao da je zbog toga pokrenut širok front da bi se oni diskreditovali.

Upitan kome je u interesu da se relativizuje istraga o ubistvu Ćuruvije, Matić je rekao: „Onima koji žele da mediji i novinari budu potčinjeni, a zaštićeni da budu svi koji bi mogli da budu sudski procesuirani zbog uloge u sličnim egzekucijama“. Državna bezbednost uzimala je učešće u operacijama, ali i ugrožavanju sloboda i prava građana… Oni računaju, ako ikoga od njih osude, uvećaće se opasnost da se i drugi slučajevi počnu procesuirati“, rekao je Matić.

Podsetimo, „Ilustrovana politika“ objavila je na naslovnoj strani u ponedeljak 11. decembra fotomontažu sa likovima novinarke LJiljane Smajlović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov „Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan“.

D. D.

[povezaneprice]

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend