07. dec 2018.

Slučaj Ćuruvija, na korak od pravde (VIDEO)

Da li će ubicama Slavka Ćuruvije i njihovim nalogodavcima biti presuđeno pre proleća kada se navršava dvadeset godina od ubistva.

Pre tri i po godine posle 16 godina čekanja i istrage počelo je suđenje pripadnicima službe bezbednosti osumnjičenim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Kraj istrage počeo je da se nazire posle formiranja Komisije za istraživanje ubistava novinara u septembru 2012. i tada iskazane spremnosti vlasti da sve slučajeve istraži.
Predsedavajuća sudija najavila je da je suđenje pred samim krajem i pozvala odbranu i tužilaštvo da spreme završne reči.

Međutim, članovi Komisije javno iskazuju nezadovoljstvo nekim odlukama sudskog veća i primećuju da neki mediji podupiru teorije da su optuženi pogrešni ljudi, ne potkrepljujući to dokazima.

Stavove komisije sudijske organizacije opisuju kao pritisak na sud.

Ima li pravo komisija da iznosi svoje stavove tokom suđenja i kakve primedbe na suđenje imaju u Oku govore Veran Matić, predsednik Komisije i Ljiljana Smajlović, član Komisije za istraživanje ubistva novinara koju je osnovala Vlada Republike Srbije.

Emisiju vodi Zoran Stanojević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend