09. dec 2021.

Misija OEBS na KiM osudila skrnavljenje ploče nestalim srpskim novinarima

Misija OEBS na KiM osudila je danas to što je ponovo oskrnavljenja spomen ploča novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči i pozvala sve relevatne institucije da ispitaju ove slučajeve i ne dopuste da odgovorni prođu nekažnjeno.

Misija OEBS na KiM osudila je što je ponovo oskrnavljenja spomen ploča novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči i pozvala sve relevatne institucije da ispitaju ove slučajeve i ne dopuste da odgovorni prođu nekažnjeno.

U saopštenju objavljenom na Tviteru napominje se da je ova misija posvećena očuvanju sećanja na Perenića i Slavuja, kao i svih ubijenih i nestalih novinara.

-Pozivamo sve relevantne institucije da obnove napore i ispitaju ove slucajeve i da ne dopuste da takvi zločini ostanu nekažnjeni, navela je misija.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je 4. decembra da je ponovno oskrnavljena spomen ploča postavljena u spomen otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči.

-Po sredi je osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima, navela je Kancelarija za KiM.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend