10. nov 2020.

Mitrović: Bradić se ponela u skladu sa pravilima profesije, ponosan sam

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović je odbacio je optužbe potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić o neprofesionalnom reagovanju voditeljke emisije "Hit Tvit" Verice Bradić na napade Ace Lukasa na novinarku Žaklinu Tatalović i ocenio da se nastavlja hajka protiv ove medijske kuće.

Snimak ekrana, TV Pink YouTube

Reagujući na konferenciju za novinare koju je Tepić održala ispred zgrade televizije Pink, Mitrović je poručio da se voditeljka Bradić ponela po svemu u skladu sa svim pravilima novinarske profesije u zaštiti novinarke Tatalović.

Kako je Mitrović istakao u saopštenju, Bradić je prekinula „nepristojan nastup Ace Lukasa“, a zatim i vanredno pustila reklame kako bi smirila tenzije, na šta je veoma ponosan.

Premu njegovom mišljenju, nije zbog toga skroz jasno zašto se Tepić odlučila da konferenciju za štampu, povodom ovog događaja, organizuje baš ispred Pinka.

„Konferencija za novinare je organizovana baš na mestu koje je simbol nasilja nad novinarima gde su samo pre nekoliko godina prebijene dve novinarke televizije Pink“, rekao je Mitrović i dodao da je razlog za to „možda znak solidarnosti sa izvršiocima nasilja nad dve devojke novinarke koje su samo radile svoj posao“.

Mitrović je kazao da se Marinika Tepić nije oglasila i „stala na stranu“ kada su Pinkove novinarke bile „prebijane“ od strane „pijanih batinaša Dveri“.

„Zna Marinika dobro da u živim programima nije moguće cenzurisati goste koji su mene lično na njenim televizijama više puta vešali na Terazijama i nisam zbog toga pravio nikakav cirkus“, naglasio je Mitrović.

On još jednom napominje da, uprkos žaljenju što je u neprimeren kontekst postavljena novinarka koja ni na koji način nije trebalo da bude tema emisije, televizija Pink i uredništvo emisije „Hit Tvit“ nemaju obavezu da objašnjavaju da li dele ili ne dele stavove gostiju u emisijama.

„Medijska je činjenica da ti stavovi u nekim slučajevima mogu biti i uvredljivi i da su to situacije koje je u živim emisijama nemoguće izbeći. Međutim, u video materijalu iz emisije se jasno vidi da se voditeljka Verica Bradić u pomenutoj situaciji ponela veoma profesionalno“, navodi se na kraju saopštenja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend