25. jun 2022.

Novinar Veran Matić o plakatima sa njegovim likom: Još jedna potvrda koliko se sigurno oseća kriminalni klan u Vranju

Ulice Vranja jutros su oblepljene plakatima sa likom člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića, koji je kao član tog tela nedavno boravio u Vranju i zajedno sa drugim članovima Radne grupe osudio pritiske na rad OK radija i kafića „No comment“.

Foto: V. M. (Izvor: Danas)

„Odgovor na našu posetu stigao je jutros kada sam dobio informaciju da su ulice Vranja oblepljene mojom fotografijom uz tekst: ‘Veran Matić, samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje, inspekcijskim službama naređuje, hapsi, organizuje rad tužilaštva i sudija, vrši pritisak na medije. Zašto? Sve zbog kafića ‘No comment’ koji se nalazi u lokalu otetom od firme ‘ČIK Kumanovo’“, naveo je Matić u saopštenju.

Matić je rekao da je to što se jutros dogodilo u Vranju još jedna potvrda koliko se sigurno oseća kriminalni klan u Vranju, koliko misli da ima dovoljno podrške u institucijama, kao i dokaz koliko je važno izložiti njihova zlodela javnosti.

„Ovim posterom sam dobio još jednu potvrdu da smo u Vranju činili pravu stvar. I da tamo zaista treba učiniti sve kako bi se izbegao tragičan scenario iz Beograda, Jagodine ili Grocke. Onaj ko stoji iza ovog postera ne zna u šta se upustio. I da tek sada ni ja niti bilo kod od nas neće odustati od onoga što zastupamo i za šta se borimo“, naveo je Matić.

On je ukazao da zna o stoji iza ovog plakatiranja u Vranju i poručio da ga neće uplašiti. „Upravo suprotno – daje mi još veću motivaciju i potvrđuje koliko je bitno podići glas i suprotstaviti se onima koji misle da im je sve dozvoljeno. Pa i to da prete, razbijaju, zaziđuju i plakatiraju“.

Navodeći da postoje jasne želje institucija da se obračunaju sa organizovanim kriminalom, ali da to nije dovoljno, Matić je istakao da je neophodna snažna politička volja i rešenost, koja će onda preneta po svim linijama institucijama za razotkrivanje organizovanog kriminala, jer je opstanak pravne države vezan za obračun sa ovakvim kriminalnim grupama.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend