06. avg 2017.

NUNS: Uvredljivo i neodgovorno ponašanje Saše Radulovića prema novinaru DW

Nezavisno udruženje novinara Srbije uputilo je javnu kritiku predsedniku stranke Dosta je bilo i narodnom poslaniku Saši Raduloviću "zbog neodgovornog i uvredljivog ponašanja" prema nemačkom mediju Dojče Vele i njegovom novinaru Nemanji Rujeviću. 

Saša Radulović; Foto: mc.rs

NUNS navodi da je prošlo godinu dana od prvog teksta na sajtu DW u kome se tvrdi da je Radulović, kada se pre petnaestak godina iselio iz SAD, ostao dužan milion dolara američkoj poreskoj službi, a „lider Dosta je bilo na razne načine izbegava da u neposrednom razgovoru sa novinarom argumentuje svoj demanti“.

„Umesto da konačno prihvati poziv za intervju u kome bi se razjasnila novinarska priča o poreskom dugu, Radulović uporno pokušava da diskredituje DW i novinara Rujevića. U tome Radulović koristi partijske resurse za pritisak na DW i njegovog novinara, izmedju ostalog ponavljajući i pretnje tužbom“, navodi NUNS.

Poseban je cinizam, prema njihovim rečima, to što je na najnoviji upit za intervju sa Radulovićem, pres služba ove stranke uzvratila „ponudom kompletnog teksta izvinjenja koje treba da potpiše novinar Rujević“.

NUNS podseća Radulovića da je u skladu sa javnom funkcijom koju obavlja dužan da u komunikaciji sa novinarima i medijima pokaže više odgovornosti, ozbiljnosti i poštovanja.

Javni interes je, kako kažu iz NUNS-a, temelj slobodnog javnog informisanja, te je zato neprihvatljiv bilo kakav posredni ili neposredni pritisak na novinare i medije kao čuvara demokratije i kontrolora društvenih procesa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend