19. dec 2018.

Radulović tužio Dojče Vele

Osnivač pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović podneo je tužbu protiv medijske kompanije Dojče Vele (DW) zbog objave iz 2016. godine da Radulović od 2002. duguje više miliona dolara poreza u SAD i da je 2005. zbog tog duga došao u Srbiju.

Radulović je u današnjem saopštenju naveo da je ta priča neistinita i da je „kampanja“ DW trajala više meseci, a da su tekstovi tog nemačkog medija praćeni i intenzivnom kapanjom medija u Srbiji – Informera, Pinka, Studija B i drugih.

Da je kampanju lansirao Informer ili sama Srpska napredna stranka, imala bi mnogo manji efekat. Ovako, lansirana iz DW, za koji većina građana Srbije i ne zna da je propagandni kanal vlade Nemačke, u ovu kampanju poverovali su i mnogi glasači i simpatizeri DJB, istknuto je u saopštenju DJB.

Radulović je, kako se navodi, angažovao poreskog stručnjaka Majkla DŽ. Dezmonda iz Kaliformije, čiji izveštaj je sastavni deo tužbe kojom se, tvrdi Radulović, pobijaju sve tvrdnje Dojče Velea.

Ovo je parnica u kojoj građanin Srbije tuži propagandni kanal vlade Nemačke, u kojoj je glavni svedok i stručnjak koji je sačino izveštaj – glavni savetnik (Dezmond) predsednika SAD (Donalda Trampa) za Federalnu poresku upravu.

Očekujemo da će nemački sud pokazati da u Nemačkoj, za razliku od Srbije, postoji podela vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku i da je sudska vlast zaista iznad izvršne, navodi se u saopštenju Pokreta Dosta je bilo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend