29. mar 2017.

Odloženo suđenje „Šumadijapresu” za 13. jul – sud traži originalnu dokumentaciju

Današnje ročište po tužbi nekadašnje pomoćnice gradonačelnika Kragujevca Snežane Živanović Katić protiv novinarke Ljupke Simović, odgovorne urednice portala „Šumadijapres“ Ljiljane Palibrk i izdavača „Šumadijapresa“ u Višem sudu u Beogradu odloženo je za 13. jul.

Suđenje je odloženo jer je advokatica tužilje rekla da ju je Grad Kragujevac obavestio da ne može da dobije originalnu dokumentaciju, odnosno potvrdu verodostojnosti fotokopija dokumenata koje je priložila sudu i da se oni mogu dobiti jedino po zahtevu suda.

Sudija Konstatin Mitić Vranjkić predložio je da sud službenim putem zatraži dokumentaciju od Grada Kragujevca i naložio da advokati tužiilje i tuženih do narednog ročišta dostave originalnu dokumentaciju, koju su do sada dostavljali u kopijama.

Tužba je usledila posle objavljivanja serijala od sedam tekstova o problemima snabdevanja vodom seoskih domaćinstava na teritoriji Kragujevca, koji su od 18. juna do 2. jula 2014. godine objavljeni na informativnom portalu „Šumadijapres”.

Živanović Katić tvrdi da se u tekstovima „iznose neistinite ili nepotpune informacije tako da serijal kod javnosti stvara pogrešne predstave o tužilji koje narušavaju njen lični i profesionalni ugled” i traži da joj tužene zbog povrede časti i ugleda isplate 500.000 dinara.

Odgovarajući na tužbu, advokati tuženih su istakli da se „iz same tužbe ne može ni na koji način utvrditi šta je to što je u spornim tekstovima neistinito i šta je to što je tužilji povredilo čast i ugled i to u toj meri da ima pravo da potražuje naknadu nematerijalne štete u enormnom iznosu”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend