11. sep 2019.

Saopštenje RTS-a povodom zadržavanja konvoja na Jarinju

RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

Karavan „Najlepših narodnih pesama“ 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda – voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

Više od 20 sati konvoj čeka da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati.