07. apr 2023.

Stepanović (Mentalno razgibavanje): Rijaliti predstava šefa propagande

Jedan od autora emisije "Mentalno razgibavanje" koja se emituje na Nova S Marko Stepanović povodom priloga na televiziji Pink u kojem se poziva na hapšenje novinara medija United Grupe navodi za portal N1 da je jasna ideja "ove rijaliti predstave šefa propadagande" i da nisu iznenađeni.

Podsetimo, na televiziji Pink objavljen je spot u kom se poziva na hapšenje novinara i urednika portala Nova.rs, dnevnog lista „Danas“, televizija Nova S i N1 i to zbog toga što kritikuju aktuelnu vlast i predsednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, nepoznati autor spota, pokušao je da poistoveti kritiku vlasti sa činjenicom da je vlasnik Informera Dragan J. Vučićević odbio da plati kaznu po privatnoj tužbi za koju je krivično osuđen. Takođe su pozvali na uvođenje verbalnog delikta.

U pomenutom spotu objavljeni su delovi emisija emitovanih na TV Nova, kao i naslovi objavljeni na portalu Nova.rs, Danas i N1, uz ocenu „da su oni koji stoje iza ovoga i koji su sve ovo objavili i dalje na slobodi“.

Stepanović, čija se emisija Mentalno razgibavanje takođe prikazuje u pomenutom prilogu, ističe za naš portal da nije iznenađen, ali da se očigledno pomera granica prema svima, pa i prema njima koji se bave satiričnim sadržajem.

„Granice se pomeraju dotle da treba da budemo hapšeni, a možda se desi i da se ‘slučajno’ sapletemo na koru od banane. Iznenađujuća je i reakcija javnosti koja je više nego mlaka, blaga, a čak izostaje i od nekih protiv kojih se vode slične borbe, kao što su ekološka i udruženja koja se bave pravima i slobodama“, ocenjuje Stepanović.

On dodaje da je vreme da se drugačije reaguje da bi ljudi shvatili koliko je to opasno i kako su završili drugi o kojima su snimani slični spotovi.

„Bez javnosti džabe trošimo struju“, ističe autor emisije Mentalno razgibavanje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend