10. nov 2020.

Suša o napadu na Tatalović: Uobičajeni manir za koji je najodgovorniji Vučić (VIDEO)

Novinarka Gordana Suša izjavila je u Novom danu da su prostačke uvrede, koje je pevač Aleksandar Vuksanović - Aca Lukas uputio u emisiji TV Pink "Hit Tvit" novinarki N1 Žaklini Tatalović, nastavak napada za koje je najodgovorniji predsednik Aleksandar Vučić.

„To je već uobičajen manir koji je instalirao najodgovorniji čovek ove vlasti, predsednik države, koji svakodnevno cilja mete N1, listu „Danas“, preostalim nedeljnicima i direktno novinarima. Žao mi je što više nema solidarnosti. REM je već trebao da reaguje, da kazni, možda i da zabrani na jednu nedelju ‘Hit Tvit’, pa bi možda javnost drugačije regovala na takve stvari“, kaže Suša.

Ona je dodala da je najgore u celoj situaciji što su napali osobu koja nije bila tu, i kojoj je profesionalna dužnost da postavlja neugodna pitanja.

„Nažalost, živimo u vremenu kada dominiraju tabloidi i rijaliti politika. Takvi tabloidni mediji postaju impregnacija vlasti i ‘psi čuvari’ vlasti. I to je ono što je začuđujuće“, istakla je Suša.

Prema njenim rečima, emisije na nacionalnim mrežama, pa i „Hit Tvit“ moraju da se drže određenih pravila.

„Mi smo se navikli na to da se samo priča o javnom servisu, a zapravo i privatne televizije moraju da poštuju zakon i pravila, da neguju pluralizam i blagovremeno informisanje. Elementarna stvar bi bila da je voditeljka zaustavila Acu Lukasa i upozorila ga da ne govori dalje. Ona je to uradila tako, da nije imalo nikakvog efekta. To je suština stvari“, napominje Suša.

Ona je govoreći o čutanju Aleksandra Šapića, na izrečene uvrede u emisiji, navela da je to njegov moralni stav.

„On je mogao da se ogradi, on je trebalo da ustane, ali on ima takav stav, on je kao ‘francuska sobarica’, uvek iznenađen. On je svojom umerenošću i radom na Novom Beogradu pribavio dosta glasova, ali neke stvari moraju da se znaju, i o nekim stvarima se mora izjasniti“, uverena je Suša.

Ona pretpostavlja da će REM reagovati sa ogromnim zakašnjenjem i da će se sve ubrzo zaboraviti, na identičan način kao što se to radilo i do sada.

Ocenjuje da se izbor za direktora RTS-a pretvorio u „najobičniju igranku i farsu“.

„Tako su se dogovorili, jer je tako njima najlakše. Neće nikom da se zameraju. Bujošević je dobio još jedan period, da se ne svede na običnu peniziju od koje će teško živeti. Malo da napravi ‘štek’, i da bude poslušan ovoj vlasti“, smatra Suša i upozorava da će vlast iskoristiti prvu priliku da ga „žrtvuje“ ukoliko dođe do pritiska.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend