16. jul 2021.

Svetlana Ražnatović sa Jutjuba uklonila emisiju o sebi posle više od pola miliona pregleda

„Skidanje snimka sa Jutjuba tražila je firma Ceca Music, što je samo pokušaj da se nečija biografija i spisak nedela stave u folder zaborava. Ovo nas neće zaustaviti“, kaže za Cenzolovku Jovana Polić, producentkinja dokumentarca „Svetlana Ražnatović - srpska majka“, čije je emitovanje Svetlana Ražnatović već pokušala da spreči

Svetlana Ceca Ražnatović, odnosno njena firma Ceca Music, skinula je sa zvaničnog Jutjub kanala epizodu serijala „Junaci doba zlog“ pod nazivom „Svetlana Ražnatović – srpska majka“, potvrdila je za Cenzolovku TV N1, kao i JSP produkcija, koja stoji iza ovog serijala.

Na Jutjub kanalu sada se može videti samo poruka da video više nije dostupan jer „korisnik Ceca Music potražuje autorska prava na njega“.

Slaviša Lekić, autor emisije, na svom Tviter nalogu tim povodom je napisao: „’Srpska majka’, udova ratnog zločinca, ‘heroina’ sa debelom kriminalnom prošlošću, uspela je da sa YT skine emisiju o sebi. Vratićemo je! Ćeraćemo se još!“

Direktorka JSP produkcije Jovana Polić za Cenzolovku kaže:

„Mi nismo prekršili niti jedan zakon: ni o autorskim pravima, ni o žigu, ni o informisanju. Skidanje snimka sa Jutjuba tražila je firma Ceca Music, što je samo pokušaj da se nečija biografija i spisak nedela stave u folder zaborava. Ovo nas neće zaustaviti.“

Kako kaže Jovana Polić, snimak je prilikom poslednje provere imao 520.000 pregleda za dva dana.

Na Televiziji N1 za Cenzolovku kažu da ih niko nije obavestio o ovoj prijavi niti o skidanju emisije sa Jutjuba.

Svetlana Ražnatović je i pre premijere na TV N1 pokušala da zabrani emitovanje emisije, iako nije imala nikakve informacije o njenom sadržaju. Pevačica je pretila i tužbom.

JSP PRODUKCIJA: CECA VERUJE U OPSTANAK IDILIČNE SLIKE O SEBI

Audio i video produkcija JSP, koja radi na serijalu „Junaci doba zlog“, oglasila se saopštenjem povodom uklanjanja emisije „Svetlana Ražnatović: Srpska majka“ sa Jutjub kanala. Iz produkcije navode da emisija nije prekršila nijedan zakon, te da će učiniti sve što je potrebno da je povrate i da „istina o Svetlani Ražnatović dopre do svih zainteresovanih“.

JSP produkcija navodi da su tokom snimanja emisije poštovani profesionalni standardi i dužna novinarska pažnja, te da je proces rada uključivao i konsultacije sa pravnim zastupnicima ne bi li se izbegle sve zamke „autorskih prava“ ili zaštite „lika, dela i žiga“ i ostalog, na šta se pevačica prethodno pozivala.

„Ne želeći da se suoči sa istinom o sebi, Svetlana Ražnatović je suspendovala pravo i onima koji bi da se upoznaju sa burnim životom ‘folk dive’. Ponaša se kao stari hrast čija krošnja baca veliku senku koja se u tišini pomera ukrug: Ceca veruje da u toj senci može da opstane samo idilična slika o njoj i ništa drugo sem, eventualno – tišine“, navodi se u saopštenju.

JSP produkcija će, kako navodi, učiniti sve što je potrebno da povrati emisiju na zvaničan Jutjub kanal i „da istina o Svetlani Ražnatović, koliko ona god žmurila pred njom, dopre do svih zainteresovanih“. „Čak i po cenu da se napravi potpuno nova dokumentarna emisija koja će oslikati njen turbulentan život u kome se prepliću uspesi i neuspesi, ratni zločini i koncerti, ogrlice i ‘nanogice’, kriminalci i političari. Iz koje će se, kao i iz zabrane ‘Srpske majke’, jasno videti da životi javnih ličnosti nisu kompilacija mudrih izbora i dobrih odluka, već zbir svih poteza koje su vukli tokom svog života.“

NAPOMENA: U tekst je naknadno dodato saopštenje JSP produkcije 16. jula u 14.40

1 komentar za: “Svetlana Ražnatović sa Jutjuba uklonila emisiju o sebi posle više od pola miliona pregleda

  1. Milan Đokić

    Nisam odgledao emisiju ali sam je preuzeo pre zabrane tako da može da mi pljune pod prozor.

    19. јул 2021. at 19:40

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend