12. jun 2017.

Više tužilaštvo u Jagodini: U toku provera informacija iz izveštaja MUP-a o ubistvu Milana Pantića

Više javno tužilaštvo u Jagodini je saopštilo da je 15. maja 2017. godine primilo izveštaj Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije MUP-a, u vezi sa ubistvom novinara Milana Pantića iz Jagodine. U saopštenju se navodi da je to tužilaštvo 8. Juna 2017. godine uputilo zahtev za prikupljanjem potrebnih obaveštenja Upravi kriminalističke policije, uključujući i preduzimanje određenih dodatnih mera i radnji radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podataka

“Nakon detaljne analize činjeničnog stanja u izveštaju, Više javno tužiaštvo u Jagodini je smatralo da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i vrednosne stavove navedene u izveštaju”, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Dodaju da će, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, u daljem toku predistražnog postupka uložiti “dodatne napore i pružiti svu neophodnu pomoć nadležnim organima otkrivanja radi potpunog rasvetljavanja svih okolnosti izvršenja ovog teškog i društveno naročito opasnog krivičnog dela, a radi stvaranja mogućnosti da se krivični postupak okonča pravnosnažnom presudom i pravednom kaznom”.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić rekao je pre dva dana za Cenzolovku da je policija okončala istragu u slučaju ubistva novinara Milana Pantića i dostavila izveštaj nadležnom tužilaštvu. Matić je rekao i da dokazi koji su prikupljeni ukazuju na to da je Pantić upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije. Izveštaj policije dostavljen tužilaštvu sadrži konkretna imena osumnjičenih i nalogodavaca i definisan motiv, rekao je Matić.

On je u intervjuu za današnje izdanje lista Danas rekao da ne smatra da je izvršio pritisak na tužilaštvo objavljivanjem informacije da je policija posle šesnaest godina rešila slučaj ubistva novinara Milana Panića.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend