26. dec 2022.

Zekić o petoj frekvenciji: Neće da može dok smo u sudskom procesu

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da to telo ne trpi pritiske od vlasti, nego se tokom procesa dodela dozvola za nacionalne frekvencije televizijama sve vreme deo opozicije "iživljava" nad članovima REM-a.

Olivera Zekić (foto: TV Hepi)

Povodom optužbi da zbog pritiska vlasti REM ne dodeljuje petu frekvenciju za nacionalnu televiziju, Zekić je za televiziju Pink rekla da peta frekvencija još nije dodeljena jer je jedna od televizija koje su konkurisale, Nova S, podnela tužbu.

„Nas je Nova S tužila zbog, po njima, produžetka roka za izdavanje dozvole za nacionalnu frekvenciju“, rekla je Zekić i dodala da dok je sa jednom od televizija koje su konkurisale u sudskom sporu „neće da može“ da REM izda dozvolu za nacionalnu frekvenciju.

Prema njenim rečima „druge televizije nijedan jedini put ni ‘A’ nisu rekle dok čekaju ko će da dobije dozvolu“.

„Sve veme deo opozicije se iživljava nad nama. Deo opozicije pokušava da nametne narativ da REM finansiraju poreski obveznici Srbije. Nas finansiraju televizije i radio stanice putem taksi. REM nije budžetska agencija, razliku između prihoda i rashoda uplaćujemo u budžet Srbije“, kazala je Zekić.

Podsetimo, na dnevnom redu Skupštine Srbije nedavno se našla i saglasnost za finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije (REM), prema kom je planirani budžet te organizacije za 2023. godinu, nešto veći od 400 miliona dinara.

Zekić je za Pink rekla i da bi odluka o petoj frekvenciji mogla možda da bude doneta na sednici Saveta REM već sutra, kao i da nije isključeno da se peta frekvencija uopšte ne dodeli.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend