17. nov 2022.

Delatnost fonda za inovacije i medije u Srbiji

Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) traži prijave za sporazum o saradnji od kvalifikovanih subjekata za sprovođenje aktivnosti Fonda za inovacije i medije.

Organizacija: Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID)

Kriterijumi:

– Mala i srednja preduzeća; nove i postojeće kompanije koje pružaju medijske, informacione i komunikacione usluge; i

– Zainteresovane strane u industriji, uključujući preduzetnike, koje razvijaju prateću tehnološku infrastrukturu i arhitekturu, ili povećavaju inovacije u medijskom, informacionom i komunikacionom prostoru za potrošače i preduzeća.

Vrsta finansiranja: Programsko

Ciljne zemlje: zemlje Zapadnog Balkana

Jezik aplikacije: engleski

Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) traži prijave za sporazum o saradnji od kvalifikovanih subjekata za sprovođenje aktivnosti Fonda za inovacije i medije.

USAID/Srbija ima za cilj da podrži uspostavljanje investicionog instrumenta (Fonda) koji će se fokusirati na finansiranje inovativnih proizvoda i usluga u sektoru medija, informacija i komunikacija u regionu Zapadnog Balkana.

Fond ulaže u širok spektar proizvoda i usluga, uključujući, ali ne ograničavajući se na one koji su nezavisni provajderi vesti i informacija, ili obezbeđuju sajber bezbednost, analitiku sadržaja, usluge pretplate, rešenja finansijske tehnologije (FINTECH), sisteme za upravljanje sadržajem, merenje i analizu publike, informacione i komunikacione platforme i obrazovne alate.

Uključene su i aplikacije koje će koristiti tehnologije sledeće generacije kao što su veštačka inteligencija (AI), 5G tehnologije, Internet stvari (IoT) i slični proizvodi i usluge koje gledaju u budućnost.

Ovi proizvodi i usluge moraju doprineti mogućnosti građana da pristupe tačnim i relevantnim informacijama, povećaju veštine kritičkog mišljenja ili podrže digitalno obrazovanje i obrazovanje o medijskoj i informacionoj pismenosti.

Pogledajte da saznate više i prijavite se ovde.

Fandrejzing vodič za stručne savete o tome kako da poboljšate svoje aplikacije za prikupljanje sredstava i da identifikujete potencijalne donatore.

Iznos fonda: $8,000,000

Rok za prijavu: do 19.12.2022. godine

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend