10. okt 2018.

Hate poetry Belgrade #2

Javno čitanje hate-mailova i komentara. Učestvuju: : Dragan Bursać i Anita Mitić. Moderira: Dragan Ilić. Cena ulaznice u pretprodaji 300 dinara a 500 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru. Cena ulaznice na vratima na dan događaja 500 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru. Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru počev od ponedeljka 8.10 u 12 sati.

KARAĐORĐEVA 43
16. 10. utorak, 19:00h

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap.

Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!

Drugi mesec zaredom Dragan Bursać i Anita Mitić čitaće pred publikom toksične komentare i mailove koje su dobijali poslednjih godina a događaj će moderirati Dragan Ilić.

Broj posetilaca je limitiran na pedeset.

Cena ulaznice u pretprodaji 300 dinara a 500 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru. Cena ulaznice na vratima na dan događaja 500 dinara s konzumacijom jednog pića po
izboru.

Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru počev od ponedeljka 8.10 u 12 sati.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend