19. maj 2021.

Jelena Zorić otišla sa N1

Za svega nekoliko dana našu najpoznatiju nezavisnu televiziju napustili direktor vesti Jugoslav Ćosić i novinarka koja je bila zaštitno lice programa. Novi direktor vesti Igor Božić za Cenzolovku kaže: Neće se menjati uređivačka politika N1

Jelena Zorić (foto: N1)

Višestruko nagrađivana novinarka N1 Jelena Zorić posle sedam godina dala je otkaz na toj televiziji, saznaje Cenzolovka.

Jelena Zorić nije želela da za naš portal potvrdi ovu vest, samo nam je kratko odgovorila da ne daje izjave. Cenzolovka je, međutim, potvrdu dobila iz više izvora sa TV N1.

Televizija N1 je danas objavila da Jugoslav Ćosić nije više direktor vesti N1 i da je na njegovo mesto imenovan Igor Božić, koji je od osnivanja bio na poziciji izvršnog producenta ove medijske kuće.

U izjavi za Cenzolovku Božić kaže da nije bilo sukoba oko uređivačke politike i da promene neće uticati na program N1, što je, kako smatra, najvažnije od svega.

„Nastavljamo tamo gde smo stali“, zaključuje Božić.

Jugoslav Ćosić nije odgovorio na pozive i pitanja Cenzolovke o razlozima odlaska sa televizije čiji je direktor bio od 2014. godine, ali se oglasio na Tviteru. 

Vest o smeni u vrhu N1 saopštilo je rukovodstvo Adria News. Jugoslav Ćosić je na svom Tviter nalogu objavio da je u ponedeljak dao ostavku na sve funkcije, kao i otkaz.

„Činjenica da je kompanija odlučila da ne izdamo zajedničko saopštenje već je izdala svoje, pokazuje da sam doneo ispravnu odluku”, napisao je Ćosić, ostavljajući na taj način prostor za različite interpretacije ove za širu javnost važne i iznenadne promene.

Novinari i urednici N1 sa kojima je Cenzolovka nezvanično razgovarala nemaju jasno obrazloženje zbog čega je došlo do ovakvih promena. Naši izvori navode da su ove odluke za njih iznenadne, te da nisu videli nikakvo obrazloženje ovakvih poteza.

Dodaju da je Jelena Zorić u ponedeljak, 17. maja, poslala mejl rukovodstvu i kolegama, ne navodeći razloge za otkaz.

Zasad nema dovoljno informacija o tome zašto je došlo do ovako ozbiljnih potresa na N1.

Nije jasno ni da li sa ostavkama imaju veze i trzavice koje su počele sa pojavom Euronewsa, televizije u vlasništvu Telekoma, koja nudi velike plate novinarima i urednicima. Nekoliko novinara N1 već je prešlo na novu televiziju.

15 komentara za: “Jelena Zorić otišla sa N1

 1. Aleksandar Arsovic

  Pokupila si Sve nagrade I ordenje . Putuj gde zelis I radi sta zelis.🤘❣️👼🤣

  19. мај 2021. at 20:15
 2. Sremac

  Desilo se beg mnogo brze, nego sto sam ocekivao. Prosle nedelje sam napisao na drugoj temi da se nesto veliko desava na N1 i evo potvrde da sam bio u pravu. Ko zna da li ce se ikada doznati pravi razlozi tih odlazaka. Ja cu dalje nastaviti da gledam N1, bez obzira na sva dogadjanja.

  19. мај 2021. at 21:16
 3. Bol

  Ne morate biti N1. Ne mora sve da bude povezano sa Telekomom. I ne napuštaju novinari neki medij samo zbog novca. Ima i drugih razloga, raspitajte se. Mozda je Euronews zvao Zorićku odavno, a ona odbila. Mozda je sad zvala neka druga tv u osnivanju, pa je prihvatila. I nije fer najnagrađivaniju novinarku u poslednjih godinu dana sada tako banalno svoditi na pare, samo zato što napušta N1.

  19. мај 2021. at 21:57
 4. Mille

  Nije sve u parama,nesto je i u novcu

  20. мај 2021. at 10:09
 5. bule

  Žao mi je što je novinarka Zorić otišla sa N1, ali ako ode na bolje, a ona za to jeste, onda povlačim komentar. Želim i njoj i g. Ćosiću sve najbolje i da nastavimo da ih gledamo i slušamo.

  20. мај 2021. at 12:22
 6. Vladimir

  Ne znam koji je razlog odlaska ovo dvoje ali ono što budi sumnju je način na koji su ove vesti saopštene od strane N1. Nekako je počelo sa Darkom iz razgibavanja, zatim ovo dvoje … Ko je sledeći i zašto? Da li su “legli na rudu” režima konačno ili je nešto drugo?

  20. мај 2021. at 14:03
 7. Muhaha

  Sta se lozite misevi, otisla je na Insajder koji se osniva. Pa ne prodaju se svi za sendvic kao vi, botine…

  20. мај 2021. at 21:34
 8. Maja

  Mozda su nesto napisali slucajno sto ide u korist Vucica a protiv Djilasa i Marinike, tu im je odmah kraj.

  21. мај 2021. at 21:37
 9. C3PO

  Zanimljiva situacija u kojoj se Igor B. nalazi drugi put za 20 godina (prošli put je to bilo kada je uništavana TV B92)

  22. мај 2021. at 08:53
 10. geras

  trebalo je ne da ode, nego da bude proterana one večeri kada joj je najpošteniji okačio medalju na grudi.

  22. мај 2021. at 09:10
 11. Jovana

  Odlicno bolje da imamo sto vise kvalitetnih kanala, a ne svi da budu na N1, sigurna sam da su njih dvoje medu najbolima i gde god da idu ponece sa sobom svoj dobar rad pa cemo imati jos edan, sigurna sam jos objektivniji ugao…

  24. мај 2021. at 10:58

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend