11. sep 2023.

Održan devetnaesti protest „Srbija protiv nasilja“: Učesnici bacali rolne toalet papira na zgradu TV Pink

Protest "Srbija protiv nasilja" koji se održava 19. nedelju za redom, završen je večeras oko 21.30 časova ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu. Saobraćaj koji je bio blokiran u tom delu grada je ponovo uspostavljen, kao i u Nemanjinoj ulici kod Vlade Srbije gde je protest počeo.

Učesnici protesta Srbija protiv nasilja skandiraju ispred zgrade Pinka protiv Željka Mitrovića 

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ ispred zgrade televizije Pink na Dedinju skandiraju potiv vlasnika tog medija Željka Mitrovića, javio je reporter Bete.

Oni vlasnika te televizije nazivaju „lopovom“, a zvižde u pištaljke i trubice izražavajući time neslaganje sa uređivačkom politikom tog medija.

Učesnici bacaju rolne toalet papira na zgradu TV Pink

Građani okupljeni ispred televizije Pink upalili su baklje, a nekoliko minuta kasnije počeli su da bacaju rolne toalet papira na zgradu.

Građani su bacali predmete i u dvorište zgrade televizije Pink, a jedna osoba bacila je i baklju koja je dogorevala.

Puštena je muzika koju izvodi reper Edo Majka.

Red održavaju redari na protestu, dok zgradu Pinka čuva privatno obezbeđenje.

Moderator programa na protestu „Srbija protiv nasilja“ Smiljan Banjac kazao je da je na televiziji Pink počeo novi rijaliti i da su građani obmanuti da će biti ukinut rijaliti Zadruga, jer se umesto njega emituje rijaliti Elita.

Devetnaesti protest „Srbija protiv nasilja“

Protesti su pomereni na petak, jer se sutra održavaju promocija oficira Vojske Srbije i Parada ponosa, a tačka okupljanja nije Skupština Srbije, već Vlada, jer se ispred Doma Narodne skupštine organizuje proba za promociju oficira.

Organizatori protesta su one koji ne mogu da prepešače od ceo put od Vlade Srbije pozvali da odu direktno do televizije Pink na Dedinju.  Preko zgrade televizije Pink okačeno je platno u bojama zastave Srbije.

Okupljeni nose transparente i parole kojime se poziva na ispunjenje zahteva protesta, duvaju u pištaljke i vuvuzele, a građani još dolaze na raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, javlja reporter agencije Beta.

Postavljen je transparent „Uzalud ih budim“ i „Oduzeti nacionalnu frekvenciju Pinku“, „AV i Pink vrše mentalno nasilje“, a pored toga građani nose i figure u zatvorskim odelima koje predstavljaju vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića i novinare te televizije Jovanu Jeremić i Predraga Sarapu.

Okupljeni će, kako je ranije najavljeno, ulicom Kneza Miloša, preko Bulevara Vojvode Putnika i Kneza Aleksandra Karađorđevića otići do zgrade televizije Pink.

Poslanik iz Zeleno-levog fronta Radomir Lazović objasnio ranije je da je Pink pokrenuo novi rijaliti program i emituje spotove kojima nastavlja širenje mržnje.

Zahtevi protesta, koji se održavaju od 8. maja posle masovnih ubistava početkom maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribikar“ i u selima Malo Orašje i Dubona, su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Traži se i smena rukovodstva Radio-televizije Srbije, svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, kao i zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend