08. sep 2023.

Objavljena ruta novog protesta „Srbija protiv nasilja“, šetaće se od Vlade Srbije do zgrade Pinka (MAPA)

Pozivamo građane na protest „Srbija protiv nasilja“ i molim vas da pozovemo sve na protest i one koji se dvoume. Protest u petak, će početi ispred Vlade Srbije, odatle će se građani kretati Ulicom knezna Miloša, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade TV Pink, saopšteno je na konferenciji za novinare opozicije narodni poslanik Radomir Lazović.

„Ova televizija ne da nije promenila uređivačku politiku već započinje novi rijaliti. Uvredljivim spotovima nastavlja širenje mržnje. I nije samo u pitanju televizija Pink, već i TV Hepi. Tim televizijama mora da se onemogući zloupotrebljavanje nacionalne frekvencije. Zato je i zahtev sa protesta da im se onemogući korišćenje tog nacionalnog dobra. Za one koji ne mogu da hodaju celom rutom, pozivamo ih neka samo dođu do televizije Pink jer Srbja mora da postane mesto gde se ne plašimo“, rekao je Lazović poslanik Zeleno-levog fronta.

Lazović je rekao i da se u Skupštini dogodio „skandalozan događaj“ kada je policija sprečila kretanje i delovanje poslanika opozicije.

„Nama je onemogućeno da uđemo u salu kroz sve ulaze, osim kroz jedan. Jedan od bokserskih šampiona je bio angažovan da spreči opoziciju. Ograničavanje kretanja narodnim poslanicima od strane kordona policije je još jedan razlog zašto treba pozvati građane na protest“, rekao je Lazović.

U Beogradu će sutra 19. građanski protest „Srbija protiv nasilja“ početi ispred zgrade Vlade Srbije u 19 sati.

Objavljena ruta novog protesta "Srbija protiv nasilja", šetaće se od Vlade Srbije do zgrade Pinka (MAPA) 2
Foto: Screenshot/Google maps

Građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Među zahtevima protesta koje tehnički organizuje deo proevropske opozicije, su i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje kao i smena rukovodstva Radio-Televizije Srbije.

Traži se i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbdnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, i Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe „Pravac Evropa“, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, i Narodni pokret Srbije, ali naglašavaju da protest nije stranački.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend