02. jul 2021.

Patrijarh Porfirije uručio Orden Svetog Save drugog stepena RTV-u i generalnom direktoru Koprivici

Odluku o dodeli Ordena Svetog Save drugog stepena Javnoj-medijskoj ustanovi Radio-televiziji Vojvodine i generalnom direktoru dr Miodragu Koprivici, na predlog episkopa Bačkog Irineja, Sinod je doneo za vreme mandata patrijarha Irineja. Obrazlažući odluku patrijarh Porfirije podsetio je na serijal "Bukvar pravoslavlja“, koji je realizovan kao prva saradnja jedne televizije i Srpske pravoslavne crkve.

Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije: „Radio-televizija Vojvodine ali pre svega blagodareći ljubavi i, moram da kažem, profesionalnom znanju ali i osećanju značaja crkve uopšte u društvu, sadašnji direktor je uz svoje saradnike razvio i unapredio ono što je počelo Bukvarom pravoslavlja i učinio da Radio-televizija Vojvodina bude zaista javni servis“.

Generalni direkor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica: „Osećam se počastvovan, osećam se radostan, pomalo uplašen, jer primam orden svetog imena. Kao što je Kosovo i Metohija kolevka u geografskom i zavetnom smislu srpskog naroda, tako je pravoslavlje i Svetosavlje kolevka u duhovnom smislu kolevka našeg naroda“.

U ime RTV-a odlikovanje je primio Goran Eror, koji je rekao da Radio-televizija Vojvodine, sem na srpskom, program emituje i na 15 jezika nacionalnih manjina.

Goran Eror, Radio-televizija Vojvodine: „Naša javna medijska ustanova je, baš kao i Srpska pravoslavna crkva u prethodnim decenijama, proživljavala gotovo sve nevolje i nedaće koje su nas zadesile, ali danas sa ponosom možemo reži da imamo jednu od najsavremenijih televizija u ovom delu Evrope“.

Generalni direktor RTV-a dr Miodrag Koprivica patrijarhu Porfiriju i episkopu Bačkom Irineju uručio je reprint izdanja biografije Petra Velikog, čiji je autor Zaharija Stefanović Orfelin.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend