31. mar 2022.

Novinar ORF: Medijska situacija mnogo gora u Rusiji nego u Ukrajini (VIDEO)

Novinar austrijskog javnog servisa ORF Kristian Veršic rekao je za N1, nakon izjave potpredsednice ukrajinske vlade Irina Verečuk da je Rusija spremna da omogući pristup humanitarnim konvojima iz Marijupolja u pravcu grada Zaporožja, da gradonačelnik tog grada nema informacije da li će izbeglice moći da budu izvučene.

„Što se tiče Zaporožja, to je grad koji je imao 700.000 stanovnika, sada je 500.000. To se vidi, mnogo je prodavnica zatvoreno, grad je na 50 kilometara od linije fronta“, kazao je.

Poredeći medijsku situaciju u Ukrajini i Rusiji, kaže da je u Rusiji mnogo gore.

„U Ukrajini postoji cenzura, ne sme da se snimi nijedan check point, ne može da se snima, ako snimate imate pretnje pet godina zatvora. Ne smete snimati ni ruševinu, to je smešno, ako su pogodili zašto ne smete da snimate. Imate veliki broj check pointa, imate ljude koji gledaju vaše akreditacije. Može da se desi, što se nama desilo – neko je snimao i stavljao naše akreditacije na Fejsbuk i pisao da smo ruski špijunu. Potreban nam je bio ceo dan da to rešimo, svuda smo imali oštre kontrole, ali svi policajci i vojnici u bili konkretni. Snimanje rata je teško, ne samo zbog pucanja, već zbog svih događanja“, rekao je.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend