01. sep 2017.

Portal Aljazeera.com onemogućio opciju komentiranja zbog širenja govora mržnje

U porastu je broj medija koji ukidaju komentare zbog količine mržnje u sadržajima istih. U komentarima koji se mogu čitati ispod objavljenih sadržaja na portalima, često umjesto rasprave i  komunikacije medija i zainteresirane javnosti, koja svojim komentarima može pridonijeti temi objavljenog sadržaja, prevladava vrijeđanje i širenje govora mržnje.

Upravo zbog govora mržnje, portal Aljazeera.com onemogućio je jučer anonimo komentiranje objavljenih sadržaja, obavijestili su javnost o tome na stranici Al Jazeera English.

Istaknuli su da je misija Al Jazeere dati pravo glasa onima koji ga nemaju, a da je zdrava rasprava dio toga.

Kada smo prvi puta otvorili opciju komentaranja na našoj web stranici, nadali smo se da će poslužiti kao forum za promišljenu i inteligentnu raspravu koja će omogućiti našoj globalnoj publici da se međusobno angažira. Međutim, odjeljak komentara preuzeli su korisnici koji se kriju iza pseudonima i šire zajedljivost i mržnju, netrpeljivost, rasizam i podjele. Mogućnost bilo kojeg oblika argumentirane rasprave postala je praktički nepostojeća, istaknulo je uredništvo portala Aljazeera.com.

Isto kao što su Recode, Reuters, Popular Science, The Week, Mic, The Verge i USA Today usmjerili komentiranje čitatelja na društvene mreže, u tom smjeru ide i Aljazeera.com koja ovime potiče svoje čitatelje da o pitanjima koja ih zanimaju raspravljaju na društvenim medijima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend