20. jul 2023.

Ništa nije skupo kad se troši novac građana – Telekom dao 15 miliona za ligu BiH

Dok građani brinu o svakom dinaru, državni Telekom Srbija u ostvarenju svojih ciljeva ne pita za cenu. Državna telekomunikaciona kompanija od ove nedelje ponovo je postala vlasnik prava na prenos bosanskohercegovačke Premijer lige i kupa Bosne i Hercegovine. Procene stručnjaka su da je iz kase Telekoma "otišlo" neopravdano mnogo novca. Dok su iz Fudbalskog saveza BiH zadovoljni postignutim ugovorom, iz komšiluka stižu ocene i da je pozadina ove priče politička.

Ništa nije skupo kada se troši novac građana – više od 15 miliona evra iz Telekomovog novčanika prosledio je Vladimir Lučić za novi ugovor kojim Telekom ostaje vlasnik prava na prenos Premijer lige i kupa Bosne i Hercegovine.

Fudbalski savez BiH, očekivano, prezadovoljan postignutim dogovorom.

„Uspeli smo da obezbedimo rekordan ugovor za naše uslove, koji će nam omogućiti dalji razvoj i ulaganje u takmičenja, te bih iskoristio priliku da se zahvalim grupaciji Telekom Srbija i njenom generalnom direktoru Vladimiru Lučiću“, poručio je predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Ali bez odgovora na pitanja N1 zašto je ovoga puta cena bila veća za pet miliona evra u odnosu na prethodni ugovor. Skok cene, razloge i ekonomsku računicu neće da komentariše ni Telekom Srbija. Uprava ćuti.

Priča ima i političku pozadinu, upozoravaju političari iz Republike Srpske. Narodni poslanik Nebojša Vukanović podseća da nije nevažno što je predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković sestrić Milorada Dodika, a podseća da je Dodik, pak, veoma blizak sa upravom Telekoma.

„Vi ste imali prošle godine skandal da je Borac uprkos milionima koji su tamo uloženi, ispao u pretkolu od Farskih ostrva i to je bio najveći uspeh Farskih ostrva, što govori da su na međunarodnoj sceni rezultati nikakvi i jasno je da Telekom Srpske i mtel su vrlo bliski vlastima u Republici Srpskoj, to počinje još od onog vremena kada je sklopljen ugovor o kupovini zgrade od Dodikovog kuma Mileta Radišića“, kaže Vukanović.

Da državno telekomunikaciono preduzeće isplativost ne brine mnogo – već je viđeno. Trošio je Telekom veliki novac i za prava na prenos engleske Premijer lige, iako do danas efekti nisu poznati.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend