12. jun 2024.

Njuzmaks Balkans: Okuplja se ekipa sa Peconijevog Hepija

Godinu dana posle potpisivanja ugovora sa Telekomom Srbija o licenci, počelo je sa okupljanjem ekipe koja će raditi na televiziji Njuzmaks Balkan (Newsmax Balkans).

Kako stvari stoje, jezgro će činiti do skoro zaposleni na Hepi televiziji. Pozicija izvršnog direktora poverena je Aleksandri Krstić koja je istu poziciju obavljala godinama na televiziji „Hepi„.

Za mesto glavnog urednika planiran je Milan Zoričić, koji je osim na Hepiju, radio još u Tanjugu, Pravdi, kao i na Trećem kanalu RTS. Kao urednik će raditi i Zoran Trifunović, koji je godinama bio urednik programa vesti na Hepiju.

Nedavno je direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao da će se ova regionalna televizija videti od „Slovenije do Albanije“ i da očekuje početak emitovanja programa do kraja oktobra.

Njuzmaks je američka kompanija koju je osnovao Kristofer Rudi 1998. godine. Opisuju je kao konzervativnu i desničarsku, a ponekad i kao esktremno desnu. Povezuju je sa Republikanskom partijom u SAD i Donaldom Trampom. Direktor Rudi je ranije izjavio za su on i Tramp prijatelji više od 20 godina.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend