24. mar 2018.

Novi kolektivni ugovor za zaposlene u RTS-u

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i predsednici tri reprezentativna sindikata potpisali su danas, posle šest meseci pregovaranja, novi kolektivni ugovor.

Foto: Jana Nikolić

Ovo je velika stvar, pogotovo kada je RTS izložen napadima i spolja i iznutra, a ti napadi zasnovani su na netačnim informacijama, rekao je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.

„Za sada uspevamo da odolimo svim napadima i poslujemo sasvim dobro. Ostajemo lideri ne samo u gledanosti nego i u promovisanju programa na svim našim kanalima i uspevamo da radimo ono što je trebalo da se radi pre deset ili pet godina“, kaže Bujošević.

Novi kolektivni ugovor važna je karika u očuvanju stabilnosti naše kuće, rekao je generalni direktor, a ugovorom su zadovoljna i tri reprezentativna sindikata.

„Mislim da smo napravili dobar korak u kolektivnom ugovoru i tako omogućili da se nadograđujemo“, kaže Dane Markovski, glavni poverenik Sindikata „Nezavisnost“.

Pomoćnik generalnog direktora RTS-a Milivoje Mihajlović ističe da je ovaj ugovor plod ozbiljnog rada.

„Plod da obe strane budu zadovoljne i da se RTS razvija u moderan servis“, ističe Mihajlović.

Radi se i dalje na tehničkim inovacijama u RTS-u, na leto ćemo uvesti ‘plej-aut’ sistem, a do kraja godine svaki naš studio imaće HD kamere. „RTS Planeta“ je jedan od najvećih poduhvata i predstavlja muzej nacionalnog blaga koje se čuva u ovoj kući, rekao je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend