10. jan 2023.

Telekom nastavlja kampanju protiv SBB – i iz prostorija beogradskih opština

Telekom Srbije i u novoj godini nastavlja kampanju protiv SBB. Štandova na kojima se građani pozivaju da raskinu ugovor sa SBB i pređu na MTS - nema više na ulicama, ali su postavljeni, kako nam javljaju gledaoci, u prostorijama beogradskih opština.

Snimak ekrana, N1

Sa hladnim vremenom i kampanja protiv konkurencije treba da se prilagodi. Upravo je to uradio Telekom, a pomoć pružaju beogradske opštine, međutim, građani ipak dosledni pa pitaju – kako je baš sad to moguće.

„Upravo sam podneo zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja opštini Zvezdara kako bih dobio dokumentaciju na osnovu koje je dozvoljeno Telekomu Srbija da drži štand u šalter sali ove opštine“, naveo je jedan korisnik Tvitera.

A tako je i u drugim opštinama, bar u Beogradu. Šalter MTS nalazi se i u opštini Novi Beograd, kao i u šalter sali opštine Zemun. Transparentnost Srbije takođe je tražila odgovore.

„Bilo nam je veoma zanimljivo kada smo videli da se štandovi jedne kompanije, odnosno MTS, nalaze u opštini Zemun, Novi Beograd i u Pošti poslali smo zahteve još krajem novembra, što znači da je sredinom decembra trebalo da dobijemo odgovore po zakonu, ali odgovora nema“, kaže Nemanja Nenadić.

Transparentnost u zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja traži da se pokaže da li opštine i javna preduzeća imaju uopšte neki ugovor na osnovu kojeg daju u zakup opštinske prostorije, zatim gde može da se vidi cenovnik iznajmljivanja, kao i kako se ugovara iznajmljivanje prostora u šalter salama.

„Ukoliko ovo pitanje nije uređeno na valjan način to stvara opasan presedan i daje mogućnost drugim kompanijama koje si nisu na ovaj način promovisane da tuže tuže javno preduzeće i opštine za štetu i da onda to građani potom plaćaju. Ja sam siguran da postoje i mnoge druge ne samo kompanije možda udruženja građana koja bi se rado promovisala u opštinskim prostorijama na primer predloge narodnih inicijativa i vrlo je važno da znamo da li je to dopušteno i pod kojim uslovima“, kaže Nenadić.

Telekomova kampanja protiv SBB ne prestaje. Podsetimo da su štandovi prvo bili ispred poslovnica SBB, zatim je grad bio oblepljen plakatima na kojima se objašnjava kako se raskida ugovor sa tom kompanijom, a građani su non stop bili pozivani i telefonom.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend