17. maj 2017.

Dmitrović: Vešanje obešenog

Samo 24 sata nakon što sam saopštio da mi je istekao četvorogodišnji mandat na čelu Kompanije Novosti, oglasila se "grupa zaposlenih u Novostima", ne zna se ko je vodi i ko sve sačinjava, sa zahtevom da budem smenjen, izjavio je danas Ratko Dmitrović i ocenio "da mu to dođe kao zahtev za vešanjem obešenog".

Dmitrović u pisanoj izjavi navodi da „među članovima Grupe“, izvesno je, ima i članova njegovog uređivačkog kolegijuma.

On konstatuje da, „uz nekoliko programiranih, krajnje besmislenih laži, uz jedan neuspešan pokušaj da budu

duhoviti, u Peticiji (veoma niskog stilskog nivoa) kažu da list Večernje novosti ne valja, da je srozan tiraž i da je za to kriv Ratko Dmitrović“.

Prema stavu Dmitrovića, to, dakle, tvrde i neki od onih koji su četiri protekle godine, sve do juče, svakodnevno sa njim pravili Večernje novosti.

„Ocenjivali ih svakoga dana (bukvalno) na jutarnjem kolegijumu i nikada ni jednu zamerku nisu imali, ni na moj rad, ni na finalni proizvod – Novosti. Naprotiv – samo pohvale“, istakao je Dmitrović.

„Odjednom, ništa ne valja. Mogu li ovo da objasnim? Mogu, naravno, ali nema ni potrebe, ni smisla“, ukazao je Dmitrović, koji smatra da je sve „prozirno, jasno i slučajnom posmatraču“.

U Večernjim novostima počelo je osvajanje pozicija za ono što dolazi, neka vrsta pretrčavanja, mada nije najjasnije od koga i prema kome, napominje Dmitrović i zaključuje da su se neki preračunali, kao i uvek u sličnim situacijama.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend