13. okt 2016.

Brankica Janković: Više se baviti konceptom ljudske bezbednosti

brankica jankovic vaseljenska comIstraživanje Fonda za socijalne i demokratske inicijative pokazalo je da mediji tokom izveštavanja o migrantskoj krizi nisu dovoljno stavljali u fokus koncept ljudske bezbednosti, rečeno je na skupu Ženske parlamentarne mreže u skupštini

„Istraživanje je pokazalo da se mediji nisu dovoljno bavili ljudskom dimenzijom i da su migranti češće stavljani u negativni kontekst i da se nisu na pravi način razumevale njihove potrebe“, rekla je novinarima Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković dodajući da to ne predstavlja kritiku medijima, što su rekle i organizatorke skupa.

Poverenica kaže da se konceptom ljudske bezbednosti treba baviti na nacionalnom nivou, a da se za sada time bave stručnjaci i teoretičari.

„Trebalo bi pojasniti ljudima šta je koncept ljudske bezbednosti, koliko je bitno da se pojedinac oseća sigurno u društvu. To zahteva jedno prethodno saznanje građana o toj temi. O bezbednosti se puno govori, ali da se suštinski ne razume, šta je čija uloga u društvu“, naglasila je Jankovićeva.

Poslanica Skupštine Srbije Dubravka Filipovski ocenila je da je ključna stvar kako se pitanje ljudske bezbednosti tretira u medijima.

Filipovski je kao važne oblasti izdvojila pitanje bezbednosti u saobraćaju i suzbijanje nasilja u porodici.

Ženska parlamentarna mreža održala je panel diskusiju u parlamentu na kojoj je bilo reči o ljudskoj bezbednosti u medijskim sadržajima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend