25. nov 2014.

Mađar so: Treća Srbija želi da kupi Radio SU, Treća Srbija demantuje

radio-subotica-jpg_660x330Funkcioner političke stranke „Treća Srbija“, Danijel Kulačin zainteresovan je za kupovinu višejezičnog lokalnog Radija Subotice, piše danas novosadski „Mađar so“ (Magyar Szo). Povodom paškvile objavljene u elektronskim medijima i dnevnom listu „Mađar So“ u kojoj se navodi da politička organizacija Treća Srbija navodno želi da kupi Radio „Subotica“ Treća Srbija naglašava da se radi o napadu ekstremističkih mađarskih krugova iz Subotice na tu organizaciju.

Kulačin je vlasnik firme koja izdaje nedeljnik „Novine novosadske“, a zainteresovan je i za kupovinu „Radija regije“ iz Bačke Topole, piše „Mađar so“, jedini dnevni list na mađarskom jeziku u Srbiji.

„Danijel Kulačin i njegova supruga su poznati po osnivanju fantomskih udruženja koja potom dobijaju prave novce za realizaciju raznih projekata. Na taj način su Kulačin, sa njegovim Centrom za razvoj Šajkaške, i njegova supruga preko Mađarskog kulturnog društva Zrak, dobili ukupno 4,5 miliona od lokalne samouprave Novog Sada“, piše „Mađar so“.

List dodaje da se to desilo u vreme dok je na čelu Gradskog veća za kulturu Novog Sada bila Kulačinova stranačka koleginica iz „Treće Srbije“.

Treća Srbija: Napad na Treću Srbiju zbog podrške Orbanu u borbi protiv MMF-a

Povodom paškvile objavljene u elektronskim medijima i dnevnom listu „Mađar So“ u kojoj se navodi da politička organizacija Treća Srbija navodno želi da kupi Radio „Subotica“ Treća Srbija naglašava da se radi o napadu ekstremističkih mađarskih krugova iz Subotice na tu organizaciju.

„Danijel Kulačin nije ni funkcioner, ni član Treće Srbije, te je jasno da autor teksta ima izraženu zlu nameru prema novoj građanskoj desnici koja je oličena u Trećoj Srbiji. Posebno je pitanje način na koji je „Mađar So“ došao do ove informacije budući da je to jedino moguće neovlašćenom upotrebom podataka od strane nadležnih. Suštinski smatramo da je Mađar So i njegova redakcija nesvesno postao oruđe u rukama krugova koji u Srbiji ne žele da se primeni „anti-MMF“ recept koji se trenutno sprovodi u Mađarskoj. Pozivamo celokupnu srpsku javnost da ne zanemari uticaj ekstremističkih grupa koje divljaju po Subotici i koje se ne libe ni upotrebe najpodmuklijih laži u cilju diskreditacije novih snaga na političkoj sceni Srbije koje predstavlja Treća Srbija“, navode iz Treće Srbije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend