22. nov 2014.

MUP će formirati poseban istražni tim za slučaj Pašalić

minradaMinistarstvo unutrašnjih poslova formiraće poseban istražni tim koji će raditi na rasvetljavanju slučaja napada na novinara Davora Pašalića, zaključeno je danas na sastanku Milorada Veljovića, direktora policije i Vukašina Obradovića, predsednika NUNS-a.

U razgovoru je istaknut značaj otkrivanja počinilaca ovog zlodela i postignuta je saglasnost oko dodatnog angažovanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na utvrdjivanju svih okolnosti koje bi pomogle identifikovanju napadača.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a istakao je da ovaj slučaj ima i širi značaj jer bi se otkrivanjem i kažnjavanjem počinilaca uputila jasna poruka javnosti da niko ne sme bez posledica da ugrožava bezbednost novinara.

Milorad Veljović, direktor policije naglasio je da otkrivanje i kažnjavanje napadača na novinara Davora Pašalića predstavlja prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Davor Pašalić, novinar agencije FoNet , napadnut je u noći, 3. jula, u blizini svog stana, prilikom povratka sa posla. Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića koja su mu tražila novac. Kada je odbio da im preda novac brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli. Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend