19. jan 2016.

„Ništa nije učinjeno da RTV dobije zgradu“

miseluk-tvns-rtv-zgrada-srusena-nato-bombardovanje-jpg_660x330Pokrajinski sekretar za javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da Radio-televizija Vojvodine (RTV) radi u veoma teškim uslovima i da od 1999. godine nije rešen problem zgrade televizije, koja je potpuno uništena u NATO bombardovanju

Kako je navedeno u saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade, Grujić je u razgovoru sa zamenikom šefa Misije OEBS-a Majklom Ueharom i šeficom Odeljenja za medije u toj organizaciji Gordanom Janković ukazao na to da taj problem od 1999. godine nije rešen i da zbog toga Televizija Vojvodine radi više od 16 godina u iznajmljenoj zgradi.

On je dodao da je resorni pokrajinski sekretarijat bio protiv načina na koji je proces privatizacije medija planiran i obavljen, jer su skoro sve radio-televizijske stanice u Vojvodini emitovale program na nekoliko jezika.

Dodao je da je zbog toga neophodna što bolja saradnja i učešće predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za javno informisanje u radnim telima Ministarstva za kulturu i informisanje prilikom pripreme nove medijske strategije, izmena i dopuna zakona o nacionalnim savetima i službene upotrebe jezika i pisma.

Predstavnici Delegacije Misije OEBS-a u Srbiji kazali su da svaki doneti zakon može da se dopuni i izmeni, pa tako i medijski zakoni.

Oni su dodali da privatizacija nije trebalo tako brzo da se realizuje, iako njen cilj jeste nezavisnost medija od države, koja i dalje treba da ih projektno finansira.

 Foto: RTV 

1 komentar za: “„Ništa nije učinjeno da RTV dobije zgradu“

  1. vojvođanin

    Da je BG u pitanju, već bi bila 3 puta obnovljena. Sramota. Toliko o tome koliko cene i poštuju Vojvodinu.

    21. јан 2016. at 17:05

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend