22. jun 2016.

Novi protest Podrži RTV u ponedeljak

podrzi_rtv_13_jun_3Inicijativa Podrži RTV najavila je da će u ponedeljak, 27. juna, održati novi građanski protest, zbog toga što, kako navode, Upravni odbor Radio televizije Vojvodine mesec dana ignoriše zahteve koji su poslati sa prvog protesta

Četvrti po redu protest biće ponovo organizovan ispred zgrade RTV, sa početkom u 19 sati, a najavljena je i šetnja do Gradske kuće, gde će biti zatražena odgovornost za to što je „kontramiting Stop anarhiji organizovan u kabinetu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića“.

Podrži RTV će, pošto su u javnost dospeli mejlovi poslati sa adrese gradonačelnikove savetnice za medije sa organizacionim detaljima kontramitinga, zahtevati i odgovor na pitanje da li je to „spontano okupljanje plaćeno iz budžeta svih građana“.

Prvi protest održan je u maju, nakon nenajavljnog smenjivanja 14 urednika i novinara te medijske kuće, a inicijativa je, između ostalog, zatražila ostavke svih članova UO RTV i poništavanje svih odluka koje su doneli, a koje su dovele do niza smena.

Pokret je ocenio da je novo uredništvo nastavilo sa uvredama na račun novinarki i novinara koji su do sada profesionalno radili svoj posao, a da se „novom uređivačkom politikom narušava ugled javnog serisa i teško stečeno poverenje građana“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend