26. sep 2014.

Olja Bećković: „Utisak nedelje“ je zabranjen

olja-beckovic_660x330Autorka emisije Utisak nedelje Olja Bećković izjavila je danas da emitovanje te emisije na televiziji B 92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena. 

„‘Utisak’ nije odložen do daljnjeg, nego je zabranjen i ja nisam odbila dogovor, nego sam odbila ultimatum. Ja sam ucenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B 92“, rekla je Olja Bećković agenciji Beta.

Ona je istakla da to „ne može smatrati nikakvom poslovnom odlukom, već političkim nalogom“.

Televizija B 92 saopštila je ranije danas da se emitovanje emisije „Utisak nedelje“ autorke Olje Bećković i produkcijske kuće PG mreža na televiziji B92 odlaže do daljeg.

„Ja sam ucenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B 92“.

„Obaveštavamo vas da se emitovanje emisije ‘Utisak nedelje’ odlaže do daljeg s obzirom na to da uprkos pregovorima još nije postignut dogovor između menadžmenta televizije B92 i autorke Olje Bećković i produkcijske grupe ‘Mreža'“, saopštio je B92.

B92 navodi da je menadžment TV B92 ponudio je Olji Bećković i produkcijskog grupi „Mreža“ da se „Utisak nedelje“ emituje na terestrijalnom kanalu B92 do novembra, a potom da ova emisija postane vodeći format televizije B92 info sa željom da kultni serijal i dugodišnje iskustvo renomirane novinarke doprinesu razvoju ove informativne B92 platforme.

„Kako ideja nije naišla na odobravanje od strane Olje Bećković i produkcijske grupe ‘Mreža’, nastavljeni su pregovori o daljoj saradnji, a gledaoce i kolege iz medija blagovremeno ćemo izvestiti o svim detaljima dogovora Olje Bećković i menadžmenta TV B92“, navodi ova kuća.

U medijima se nedavno pojavila vest da se prekida emitovanje „Utiska nedelje“ na TV B92, a nekoliko dana posle toga advokat Olje Bećković je demantovao da se kultna emisija seli na TV Pink.

Danica Popović: Skandal na B92

Danica Popović, profesrka Ekonomskog fakulteta u Beogradu i poslednja dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“ ocenila je odlaganje emitovanja „Utiska nedelje“ kao skandal.

„Skandal na B92. U pola 3 danas, ugovoren Utisak nedelje, gosti: Dejan Atanacković, Pavle Petrović i ja. U osam javljaju – sve otkazano! Nečuveno“, napisal je Danica Popović na svom tviter profilu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend