13. okt 2016.

Ponovo “izostala“ srpska štampa u Makedoniji

Srpska štampa i danas nije distribuirana na prodajnim mestima u u Makedoniji. Ponovo je došlo do smetnji na poslovnoj „vezi“ između distributera za Makedoniju Media print Makedonija (MPM) i firme Beokolp i već po ko zna koji put čitaoci prevashodno u Skoplju i Kumanovu ostavljani su bez novina iz Srbije

Prethodna objašnjenja razloga „zastoja“, o kojima je Spona u nekoliko navrata pisala, svodila su se na pravdanja blokadom dostave srpske štampe iz Beograda zbog nagomilanih dugova distributera za Makedoniju – MPM, pa je obustavom za opomenu taj poslovni nesporazum navodno prevaziđen.

Da li i današnji „izostanak“ dostave srpske štampe u Makedoniji iz istog razloga čitaoci nemaju informaciju. Jedino je već ustaljena praksa da se novine iz Srbije pojavljuju relativno kasno na kioscima sa dostavom često kao „od oka“. Ostaje opšti utisak i konstatacija da ozbiljnog i poslvno utemeljenog pristupa u distribuciji srpske štampe za Makedoniju, nema pre svega ni u Beogradu, počev od samih izdavača – novinskih kuća. Time se potvrđuje da objektivno i ne postoji prava zainteresovanost i „briga“ za čitaoce u Makedoniji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend