10. nov 2016.

Pronađen osumnjičeni za pretnje Draži Petroviću na Cenzolovci


pretnje_cenzolovkaPolicija identifikovala čoveka koji se sumnjiči da je 8. novembra na Fejsbuk strani Cenzolovke ispod intervjua sa glavnim urednikom Danasa Dragoljubom Dražom Petrovićem ostavljao preteće komentare.

Kako kažu u MUP-u, osumnjičen je D. I. iz Lazarevca, a prilikom pretresa njegovog stana, pronađeni su „elektronski dokazi koji ukazuju na izvršenje krivičnog dela“.

On je identifikovan u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, kome je Cenzolovka prijavila pretnje, i protiv njega će biti podneta krivična prijava za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Podsetimo, 8. novembra je objavljen intervju „Draža Petrović: U ovakvom ambijentu možete da očekujete samo da vas neko klepi štanglom po glavi„.

U komentarima na Fejsbuku, čitalac D. I. je između ostalog napisao da „moli boga da dobije odrešene ruke pa da se jurimo“ i da je „spremio set noževa a i konopce“, uz niz uvreda i psovki upućenih Draži Petroviću i „kvazi rodoljubima Srbije“ i „izdajicama svoje zemlje“ za koje „nema milosti“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend