13. mar 2015.

REM upozorio TV Hepi zbog „Parova“

REM regulatorno-telo-za-elektronske-medije-rem_660x330Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izrekao je danas Nacionalnoj Hepi TV meru javnog upozorenja zbog neprikladnih sadržaja rijaliti programa „Parovi“

Kako se navodi u saopštenju REM, Savet je odlučio da se taj program, ako se u njemu prikazuje nepristojno ponašanje, mora obeležiti oznakom 16, što znači da program i najave za njega ne mogu biti emitovane pre 22 sata.

U saopštenju sa sednice, za koju je navedeno da je sazvana po hitnom postupku povodom emitovanja programa „Parovi“ u programu Hepi TV, navedeno ja da „u želji da obeshrabri svako emitovanje štetnih sadržaja Savet će u narednim danima s posebnom pažnjom pratiti emitovanje ovog programa“.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac tražio je da REM preduzme sve mere u skladu sa svojim delokrugom rada povodom rialitija „Parovi“  i naglasio da „pomenuta emisija predstavlja dno dna domaće produkcije, kao i većina rialiti programa“.

„Takvi programi, ne samo da imaju negativan uticaj na mlađu populaciju, već su i eklatantan primer pokušaja degradacije celokupne medijske scene u Srbiji, u vreme kada Vlada Republike Srbije preduzima sve neophodne mere kako bi medijski prostor bio regulisan i usklađen sa najvišim evropskim i svetskim standardima“, ocenio je u pisanoj izjavi Tasovac.

Ovo je prvi rialiti program koji se prikazuje na srpskim televizijama od početka primene novih medijskih zakona, podsetio je Tasovac, koji je siguran da, pored reakcije REM, rešenje i najbolji način zaštite dece od skandaloznih i neprimerenih sadržaja u televizijskim programima leži u rukama roditelja.

„Daljinski upravljač kojim ćete promeniti program za koji smatrate da je neprimeren, u ovom trenutku delotvorniji je od opravdanog javnog zgražavanja“, zaključio je Tasovac.

1 komentar za: “REM upozorio TV Hepi zbog „Parova“

  1. Deki

    Konacno da cujemo i ministra,cinimi se da je ovo prva njegova izjava u ovom mandatu.I to kakva izjava,“u vreme kada Vlada
    preduzima sve mere kako bi medijski prostor bio regulisan….“.Prosto neverovatno,super ste regulisali,sto se tice ovakvih gluposti,treba reci jasno i glasno da nas glup,nepismen i neobrazovan narod voli to da gleda,.Naravno da treba zabraniti o akve sadrzaje,treba zabraniti Pink ali gdecemo onda po ceo danda gledamo umilni lik naseg premijera

    15. мар 2015. at 09:09

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend