10. sep 2016.

Tužba sudu za zabranu „Tabloida”

luka_1374142205_670x0Direktor „Luke Novi Sad” dr Aleksandar Milovančev zatražio je od suda da zabrani listu „Tabloid” da dalje objavljuje tekstove koji su o njemu izašli u šest nastavaka i u kojima se navodi da je on „najopasniji kriminalac koji operiše Vojvodinom”

– Protiv redakcije „Tabloida” podneo sam tužbu sudu za zabranu daljeg objavljivanja laži i prljavih izmišljotina da sam prestupnik, zločinac i krijumčar, da se preko „Luke Novi Sad” švercuje droga, čak i da tom drogom snabdevam ambasadora SAD – ističe Milovančev.

– Sudu sam se obratio da „Tabloidu” naredi objavljivanje pet mojih odgovora na šest tekstova u četiri prethodna broja, uz izricanje privremene mere zabrane ponovnog štampanja laži i mere naplate visokih penala, na osnovu Zakona o javnom informisanju.

On naglašava da je „Tabloid” do sada odbio da objavi pet njegovih odgovora na seriju klevetničkih tekstova, koje od kraja juna kao dvonedeljnik objavljuje iz broja u broj.

– Uprkos tome što u tim tekstovima – prepunjenih masnim lažima i izmišljotinama o meni i protiv drugih osoba, uključujući brojne javne i privatne ličnosti – nema ni jedne jedine izjave bilo kog svedoka, ili bilo koje osobe, kompetentnog službenika državnog organa, policije, Tužilaštva ili suda, nema verodostojnog dokumenta, optužnice, ili presude.

„Tabloidov” lažljivi tekstovi sadrže jedino tvrdnje njihovih „autora”, koji su takođe lažne, izmišljene, nepostojeće ličnosti. Ni u poslednjem broju „Tabloida” nisu objavljeni moji odgovori, ali su ponovo objavljene varijacije stalno istih laži i izmišljotina protiv mene i drugih ljudi – naglašava Milovančev.

Podseća na to da je protiv „Tabloida” podneo takođe tužbu za materijalnu satisfakciju zbog objavljivanja 29 gnusnih laži i izmišljotina kojima je, sem njega, oblatio i niz javnih radnika i službenika državnih organa.

– Nakon moje zakonske reakcije na prvi lažljivi tekst u „Tabloidu”, redakcija se ostrvila i počela da varira iste laži i izmišljotine iz prvog teksta, objavljenog krajem juna, u nastavcima u sledećim brojevima, u kojima se do danas varijacije istih kleveta i uvreda uvek štampaju ispod lažljivog nadnaslova nedokazane, neargumentovano tvrdnje: da sam „najopasniji kriminalac koji operiše Vojvodinom” – predočava Milovančev.

– Nakon presude suda, milionske iznose zahtevanih penala i materijalnu satisfakciju koju će mi isplatiti „Tabloid”, pokloniću Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici.

S.H.D.

 Foto: Na dlanu 

1 komentar za: “Tužba sudu za zabranu „Tabloida”

  1. mira

    Kada izmisljotine pise Tabloid, onda je to STRASNO i treba ga zabraniti. A kada to isto (samo se licnosti drasticno razlikuju) radi Informer, onda je to u redu?

    10. сеп 2016. at 09:01

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend