26. jul 2016.

Žika “Šarenica” povodom „neumesnog“ komentara: Zar je loše što se Ana Ivanović dobro udala?

zika_sarenicaŽika Nikolić o izjavi kojom je uzdrmao javnost posle predstavljanja budućih teniskih nada

Domaćin „Žikine šarenice“, Živorad Nikolić, našao se ponovo na stubu srama, i to zbog, navodno, neumesnog komentara upućenog detetu. Poznati voditelj podigao je prašinu, najpre na društvenim mrežama a zatim i u javnosti, kad je u nedeljnoj emisiji, tokom predstavljanja budućih teniskih nada, poželeo dečaku iz Beča da bude poput Novaka Đokovića, dok je devojčicu iz Aranđelovca nazvao novom Anom Ivanović, koja će dobro da se uda. Mada u Srbiji nema babe i dede koji unuci nisu poželeli da „završi školu, zaposli se i dobro uda“, Žikinu želju upućenu maloj Eleni, samo zato što je izgovorena na javnom servisu, dočekali su na nož pobornici za rodnu ravnopravnost. Zatim su usledile lekcije o tome kako je žena ljudsko biće, da nije seksualni objekat, da ima pravo na to da se ne ostvari u ulozi majke i supruge…

– Zar je ružno to što sam poželeo dečku da bude uspešan teniser kao Nole, a devojčici da postane nova Ana i da se dobro uda? Jasno je da sam mislio na to da ostvari uspešnu karijeru, da izraste u lepu devojku i da nađe dobrog muškarca sa kojim će se venčati. Maliciozni ljudi su izvukli iz konteksta ono što im odgovara, kako bi osuli paljbu po meni – kaže za „Novosti“ Žika Nikolić.

Voditelj napominje da mu je krivo što neki misle da je želeo da uvredi Anu Ivanović, čijim se, kako kaže, uspesima divi.

– Ona je jedna od najbriljantnijih žena koje sam upoznao! Smatram da je izvanredan sportista i čovek, i da se dobro udala. Šta ima loše u tome? Čovek sam iz naroda i poštujem tradicionalne vrednosti, a napali su me oni koji ne znaju šta znači porodica. Da li bi bilo normalno da detetu poželim da bude samo celog života? Sramno je i što su neki pomislili da sam, time što sam rekao da se dobro udala, potencirao na to da je bruka jer je Ana za supruga izabrala Nemca. Da se udala za Brazilca ili Španca, isto bih joj poželeo sreću. Iskreno, više bih voleo da je odabrala Srbina, ali ljubav ne bira. Ipak, mislim da će ona Švajnija (Bastijan Švajnštajger) „pretvoriti“ u srpsku šljivu – poručuje Nikolić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend