25. dec 2019.

Brnabić: Medijska strategija najkasnije do kraja prve nedelje januara

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je večeras da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana, a najkasnije do kraja prve nedelje januara, usvojiti Medijsku strategiju.

Brnabić je u emisiji „Upitnik“ Radiotevezije Srbije objasnila da je u Radnoj grupi za izradu te strategije bilo devet predstavnika novinarskih i medijskih udruženja, osam predstavnika vlasti i jedan predstavnik Ministarstva kulture.

Velike demokrate što nas danas kritikuju, koje su po izveštaju Verice Barać zarobili medije, 2011. godine su dali jedno mesto medijskim udruženjima, a Medijska strategija je usvojena u 11 sati noću na telefonskoj sednici, napomenula je Brnabić.

Upitana o najavama bojkota izbora dela opozicije i mogućnostima za dijalog, Brnabić je pitala kako da se uspostavi dijalog sa ljudima koji beže od razgovora i koji se za njega zalažu samo deklarativno.

Dodala je i da postoji deo opozicije koji se ne slaže sa Vladom u mnogim stvarima, ali su razumni i sa njima može da se razgovara. Brnabić je ocenila da su napravljeni veliki pomaci kada je reč o izbornim uslovima još 2016. godine, kada je sređen birački spisak.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend