22. dec 2020.

Gde je Olja Zekić dok Kristijan objašnjava kako se ubija

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da REM nije ništa uradio protiv zakona niti demokratskih principa kada je izabrao nju za predsednicu Saveta. Zekić je za N1 rekla da je ostavka člana REM-a Slobodana Cvejića “prebačena na lični nivo”. Ono na šta, međutim, nije stigla da obrati pažnju, a sada se nalazi u njenoj nadležnosti, jeste detaljan opis profesionalnog ubijanja u rijalitiju "Zadruga" koji se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a koji je "podneo" bivši robijaš Kristijan Golubović.

Umesto da se bavi svojim poslom – sadržajem koji se emituje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom – s obzirom na to da se od danas nalazi na funkciji predsednice Saveta REM, Olivera Zekić je radije izabrala da se “prepire” sa Slobodanom Cvejićem, bivšim članom Saveta REM koji je podneo ostavku na toj funkciji.

Dosadašnji član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Slobodan Cvejić podneo je danas Skupštini Srbije ostavku na to mesto zbog, kako je naveo u izjavi, kršenja osnovnih demokratskih načela prilikom izbora predsednice Saveta REM-a Olivere Zekić. Zekić je navela da se nada da se iza “tog čina” Cvejića ne kriju politički razlozi, ocenjujući da bi to bilo nepristojno i da bi dovelo u pitanje motive i njegovog ulaska u regulatorno telo i svega što je do sada u njemu radio.

Prema njenim rečima, ona “jako dugo smeta onima koji bi hteli da kroz REM odlučuju o ishodu izbora”, i o tome “ko šta sme da radi na medijskoj sceni Srbije”. Kako je dodala, to jasno pokazuje da ih “ne interesuju ni pluralizam ni nezavisnost regulatora”.

“Zbog toga je i cela priča o REM prebačena na lični nivo, u kojem nije važno šta i kako ova institucija radi, nego samo to da li se neko ko je na njenom čelu sviđa, ili ne sviđa javnosti i, izgleda, i nekim članovima Saveta. Smatram da takav odnos samo pokazuje kakvi su oni koji ga imaju, i da su pred REM-om mnogo važniji poslovi nego udovaljavanje nečijim sujetama i političkim aspiracijama”, kazala je Zekić.

A šta ova institucija radi, kada već to pominje Olivera Zekić? Očigledno ne ono šta bi trebalo.

Nakon što je prvobitno pretio smrću Staniji Dobrojević sa nacionalne frekvencije, Kristijan Golubović je sada u “Zadruzi”, na televiziji Pink”, ispričao kako se profesionalno ubijaju zatvorenici u zatvoru. Rijaliti učesnik i bivši robijaš, Kristijan Golubović, je bez pardona ispričao nešto što nikako ne bi trebalo da bude dostupno milionskom auditorijumu.

Javnost očekuje reagovanje Saveta REM, ali je ono, čini se, izostalo.

Umesto toga, predsednica Saveta odabrala je da se preko medija obračunava sa sada već bivšim članovima Saveta.

1 komentar za: “Gde je Olja Zekić dok Kristijan objašnjava kako se ubija

  1. Boki

    Sta i koga nadgledaju ??!! Treba ocistiti etar ili su i oni potplaceni kao i oni prvi ,i oni posle njih sto su MANGUPIMA dali frekvencije,a oduzeli BK.Sram ih bilo sta (ne)rade.Neka sve ove iskljuce,a oni ako hoce da ne radenneka idu na satilit ili kroz kablovsku ,Ovako nema smisla.Ne sme u kuci da se upali TV ! Zima,korona,ne radi se i ne izlazi iz kuce,a TV ajd upali pred decom i starijima.Uo zbiljite se pa posle razrujite trovace naroda.

    22. дец 2020. at 20:03

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend