31. jul 2022.

Ivana Stevanović: Odluka REM-a je šamar svima nama (VIDEO)

„Frekvencije su dobile trovačnice koje godinama zagađuju javni prostor u ovoj zemlji, ispiraju mozak građanima, lažu, promovišu nasilje, promovišu ratne zločince, vode hajke protiv svakoga ko kritički razmišlja“

Ivana Stevanović, izvršna direktorka Slavko Ćuruvija fondacije, bila je gost emisije „Pregled dana“ Newsmax Adria.

„Ova odluka je šamar svima nama, svim građanima Srbije, jer REM je pokazao da nešto što je naše vlasništvo i naše javno dobro tretira kao jednu privatnu prćiju sa kojom može da radi šta god želi. Bez ikakve odgovornosti i poštovanja zakona“, rekla je Stevanović o odluci REM-a da Pinku, Hepiju, Prvoj i B92 dodeli nacionalne frekvencije.

Ona je podsetila da je ovime prekršen sijaset članova Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o minimumu uslova za pružanje medijskih usluga.

„To je nešto što zabrinjava. Mi znamo da REM godinama ne poštuje medijski zakon, da godinama toleriše svakakve vrste programa na televizijama, koje su stekle odavno sve uslove da izgube dozvole za emitovanje. Frekvencije su dobile trovačnice koje godinama zagađuju javni prostor u ovoj zemlji, ispiraju mozak građanima, lažu, promovišu nasilje, promovišu ratne zločince, vode hajke protiv svakoga ko kritički razmišlja“, ocenila je Stevanović.

Zbog svega ovoga Slavko Ćuruvija fondacija najavila je pravni postupak protiv članova saveta REM-a.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend