29. apr 2020.

Lokalna vlast protivzakonito favorizuje svoje medije

Lokalna vlast u Gornjem Milanovcu od septembra prošle godine neskriveno favorizuje svoja, protivzakonito osnovana glasila, TVGM Plus i portal GMPress, koji je inače ukrao ime novina i tv produkcije koji su svojevremeno uređivali i vodili novinari i osnivači GMinfo portala.

Pored skoro 17 miliona dinara, koje im je od septembra prošle godine vlast, preko navodno nezavisnih, a u suštini komisija sastavljenih od propagandista SNS-a, dodelila, lokalni SNS vlastodršci ova dva medija favorizuju i tako što im selektivno, a protivzakonito, dostavljaju informacije o radu opštinskih javnih preduzeća i nosilaca javnih funkcija na lokalu.

Tako novinari GMinfa i Takovskih novina, nisu bili obavešteni o posetama pojedinih ministara Gornjem Milanovcu, za neke je čak poručivano i da su zatvorene za javnost, ali se vest o tim posetama ipak pojavila na lokalnim partijskim glasilima.

foto: printscreen gmpress.rs

Informacije o aktivnostima predsednika opštine prvo budu objavljene u ovim propagandnim sredstvima vlasti, da bi ih posle dan, dva, a nekad i više, vlasti prosledile i ostalim redakcijama, od nečega što Dejan Kovačević naziva PR timom opštine.

portal gmpress vest objavio 15. novembra, foto: printscreen gmpress.rs

A našoj kao i ostalim redakcijama saopštenje poslato 18. 11. 2019.

Diskriminacija lokalnih medija koji nisu pod uređivačkom komandom Dejana Kovačevića i njegovih partnera, vlasnika TVGM Plus i GM Pressa, inače optuženih pred specijalnim sudom za organizovani kriminal zbog višemilionske (u evrima) prevare građana, nastavljena je i ovih dana.

Tako nismo imali informaciju da je Domu zdravlja uručena vredna donacija predstavnika organizacije Halijard Džona Kapela, na kojoj se pojavio lično predsednik opštiine. Nismo imali ni informaciju o poseti državnog sekretara Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Niveus timu, firmi najbližeg predsednikovog prijatelja, specijalizovanoj za poslove plaćene iz budžeta na raznim nivoima.

Posetu Norveškoj gmpress je objavio 17. oktobra, foto: printscreen gmpress.rs

GMinfo i ostale redakcije saopštenje o pseti Norveškoj dobijaju 22. oktobra

Dejan Kovačević je, jutros, odgovarajući na pitanje GMinfa o razlozima za diskriminaciju nepartijskih medija, naveo da ni za posetu državnog sekretara  Niveus timu, ni za Kapelovu posetu Pranjanima nije bila zadužena opština, pa da kritike upućene na njegov račun ne stoje. Ipak, neobično je da se na tim događajima pojave samo režimska glaslila, dok oni koji ne postavljaju naručena pitanja o takvim i sličnim događajima ne budu ni obavešteni.

Jasno je da Dejan Kovačević mora da opravda silne milione date medijima i vlasnicima kojima je jedini „uspeh“ krađa imena relavantnih i već dokazanih medija, i pljuvanje svojih neistomišljenika, ali je jasno i da građani Milanovca iz budžeta plaćaju isključivo političku promociju vlasti. Dovoljno je letimično baciti pogled na njihove medije, pa videti da gotovo svakog dana, osim vesti o aktivnostima Kovačevića i njegove klike i progande SNS-a nema šta drugo ni da se pročita.

GMpress objavio 8. novembra, foto: printscreen gmpress.rs

GMpress je pozvan na događaj koji je propratio i objavio 8.11, a našoj redakciji je upućeno saopštenje nakon četiri dana od događaja tj. 12. novembra

Što se tiče GMinfa, da se razumemo, mi ne kukamo zbog želje da promovišemo Kovačevića i njegovu politiku, što mediji i ne bi trebalo da rade. Samo pokušavamo da skrenemo pažnju da lokalna vlast nas izbegava, i da često nismo u mogućnosti da nešto objavimo, jer se to od nas krije. Jer bismo, možda, sagledali neke stvari i iz drugog ugla, koji vlastima ne odgovara, a ne samo propagandnog, plaćenog silnim milionima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend