04. avg 2022.

Martinoli: REM nagradio one koje je kažnjavao, to je neverovatno

Profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti teoretičarka medija, Ana Martinoli izjavila je da je Regulatorno telo za elektronske medije svojom poslednjom odlukom nagradilo emitere o čijem radu se samo negativno izjašnjavalo proteklih godina.

„Imali ste 14 televizija prijavljenih na konkursu, a vi ste odlučili da nagradite one četiri za koje ste sami konstatovali da nemaju kvalitetan program, da ne unapređuju tržište, izricali ste im mere opomene, čak privremene zabrane programa, a na kraju ste opet rekli da će te četiri televizije zadržati nacionalnu frekvenciju – e, to je neverovatno“, rekla je Martinoli, koja je učestvovala u izradi elaborata za Novu S, za nedeljnik Vreme.

Ona je istakla da je „zakonska obaveza emitera da radi u interesu javnosti, a to znači da se javnost ne obmanjuje, da joj se ne uskraćuju informacije, da se ne plasiraju lažne vesti, da se ne promovišu pseudonauka i teorije zavera, nasilje i govor mržnje“.

„Kada pogledam medije u Srbiji, imam utisak dramatične tabloidizacije, agresije i senzacionalizma dovedenih do krajnjih granica. Ali, ono što je moj najjači utisak i najveći strah – to je relativizaicija istine“, naglasila je Martinoli.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend